F170

Rákapcsoltak: Már hétvégén debütálhat a Ferrari B-autója!

GP AUSTRIA F1/2020 - DOMENICA 05/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
Akár már a hétvégi Stájer Nagydíjon pályára viheti új fejlesztési csomagjának jelentős részét a Ferrari Forma-1-es csapata – a B-specifikációjú versenyautó eredetileg csak jövő hétvégén debütált volna a Hungaroringen, Maranellóban azonban felgyorsították a fejlesztéseket.

A Ferrari komolyabb újítások nélkül érkezett meg a múlt hétvégén megtartott Osztrák Nagydíjra, Mattia Binotto csapatfőnök pedig bejelentette, egy új aerodinamikai filozófia mentén folytatják az SF1000-es versenyautó fejlesztését, mivel a téli tesztek során kiderült, az alapkoncepció nem sikerült jól.

Az új fejlesztési csomag a Hungaroringen debütált volna, ám az újítások közül jó néhányat már a szezon második versenyén, a hétvégi Stájer Nagydíjon pályára vihet a Ferrari.

Az olaszok hétfőn adtak ki egy közleményt, melyben azt írták, gőzerővel dolgoznak a fejlesztéseken Maranellóban „annak reményében, hogy a Magyar Nagydíjra tervezett aerodinamikai csomag bevezetését előrehozhatjuk a következő hétvégére – vagy legalábbis néhány komponensét.”

A csapatnál mindazonáltal nem számítanak arra, hogy az újításokkal teljesen le tudják majd faragni közel 1 másodperces körönkénti hátrányukat, amit elszenvedtek a Mercedesszel szemben Ausztriában, ám bíznak abban, a fejlesztések „lehetővé teszik az istállónak, hogy feljebb lépjen a mezőnyben”.

Az új fejlesztések hétvégi bevetése azért lehet különösen hasznos a Ferrari számára, mert így közvetlen összehasonlításokat tudnak végezni az eredeti csomaghoz képest ugyanazon a pályán, a Red Bull Ringen.

A Ferrari elnöke, Louis Camilleri leszögezte, továbbra is maximálisan bízik a csapatban és Mattia Binotto csapatfőnökben.

„Tudjuk, hogy rengeteg a tennivaló” – mondta a szakember. „Kétségkívül nem ilyen pozícióban kellene lennie egy olyan csapatnak, mint a Ferrarinak, és azonnal reagálnunk kell.”

„Teljesen világos, hogy minden téren javítanunk kell. Az egyetlen megoldás, hogy reagálunk, és örülök annak az azonnali reakciónak és munkának, amit Mattia és a csapat végez minden szinten.”

„Nemcsak, hogy pályára viszik ma azt, amit holnapra terveztek, de fel is gyorsítsák a fejlesztési programot a következő versenyekre.”

„Ez egy egységes csapat válasza, mely szembenéz a problémákkal ahelyett, hogy siránkozna miattuk. Egy új ciklus elején járunk most egy hosszú távú tervvel. Egyetlen visszaesés sem fogja megváltoztatni a választott útvonalat, és teljes mértékben bízom Mattiában és a csapatban a problémák kezelését illetően.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS