Rákapcsoltak: Már hétvégén debütálhat a Ferrari B-autója! - F1VILÁG.HU

Rákapcsoltak: Már hétvégén debütálhat a Ferrari B-autója!

HIRDETÉS
Akár már a hétvégi Stájer Nagydíjon pályára viheti új fejlesztési csomagjának jelentős részét a Ferrari Forma-1-es csapata – a B-specifikációjú versenyautó eredetileg csak jövő hétvégén debütált volna a Hungaroringen, Maranellóban azonban felgyorsították a fejlesztéseket.
GP AUSTRIA F1/2020 -  DOMENICA 05/07/2020   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

A Ferrari komolyabb újítások nélkül érkezett meg a múlt hétvégén megtartott Osztrák Nagydíjra, Mattia Binotto csapatfőnök pedig bejelentette, egy új aerodinamikai filozófia mentén folytatják az SF1000-es versenyautó fejlesztését, mivel a téli tesztek során kiderült, az alapkoncepció nem sikerült jól.

Az új fejlesztési csomag a Hungaroringen debütált volna, ám az újítások közül jó néhányat már a szezon második versenyén, a hétvégi Stájer Nagydíjon pályára vihet a Ferrari.

Az olaszok hétfőn adtak ki egy közleményt, melyben azt írták, gőzerővel dolgoznak a fejlesztéseken Maranellóban „annak reményében, hogy a Magyar Nagydíjra tervezett aerodinamikai csomag bevezetését előrehozhatjuk a következő hétvégére – vagy legalábbis néhány komponensét.”

A csapatnál mindazonáltal nem számítanak arra, hogy az újításokkal teljesen le tudják majd faragni közel 1 másodperces körönkénti hátrányukat, amit elszenvedtek a Mercedesszel szemben Ausztriában, ám bíznak abban, a fejlesztések „lehetővé teszik az istállónak, hogy feljebb lépjen a mezőnyben”.

Az új fejlesztések hétvégi bevetése azért lehet különösen hasznos a Ferrari számára, mert így közvetlen összehasonlításokat tudnak végezni az eredeti csomaghoz képest ugyanazon a pályán, a Red Bull Ringen.

A Ferrari elnöke, Louis Camilleri leszögezte, továbbra is maximálisan bízik a csapatban és Mattia Binotto csapatfőnökben.

„Tudjuk, hogy rengeteg a tennivaló” – mondta a szakember. „Kétségkívül nem ilyen pozícióban kellene lennie egy olyan csapatnak, mint a Ferrarinak, és azonnal reagálnunk kell.”

„Teljesen világos, hogy minden téren javítanunk kell. Az egyetlen megoldás, hogy reagálunk, és örülök annak az azonnali reakciónak és munkának, amit Mattia és a csapat végez minden szinten.”

„Nemcsak, hogy pályára viszik ma azt, amit holnapra terveztek, de fel is gyorsítsák a fejlesztési programot a következő versenyekre.”

Hirdetés

„Ez egy egységes csapat válasza, mely szembenéz a problémákkal ahelyett, hogy siránkozna miattuk. Egy új ciklus elején járunk most egy hosszú távú tervvel. Egyetlen visszaesés sem fogja megváltoztatni a választott útvonalat, és teljes mértékben bízom Mattiában és a csapatban a problémák kezelését illetően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!