Ralf a top tizet célozza meg az időmérőn - F1VILÁG.HU

Ralf a top tizet célozza meg az időmérőn

HIRDETÉS

Ralf Schumacher bízik benne, hogy zsinórban másodszor is bekerülhet az első tízbe az időmérő edzésen, miután remekül kezdett a Toyota a Nürburgringen.

Ralf Schumacher bízik benne, hogy zsinórban másodszor is bekerülhet az első tízbe az időmérő edzésen, miután remekül kezdett a Toyota a Nürburgringen.

A német versenyző idei legjobb edzéseredményét érte el a két héttel ezelőtt megrendezett Brit Nagydíjon, noha a szezon első felében borzalmasan teljesített, és sorozatosan kikapott csapattársától mind a kvalifikációs tréningen, mind a versenyen.

Schumacher úgy tűnik, megtartotta lendületét, ugyanis az ötödik helyen végzett hazai közönsége előtt a ma délutáni szabadedzésen. A Toyota német versenyzője éppen ezért bízik benne, hogy jól szerepelhet majd a holnapi időmérő edzésen.

“Mindkét edzésünk jól sikerült” – mondta Schumacher. “Boldog vagyok, hogy ismét hazai rajongóim előtt vezethetek. Elégedett vagyok a ma elvégzett munkával, valamint a köridőkkel. Az elmúlt versenyeken rengeteget változtattunk az autón, ami sokat segített. Megvolt a megfelelő sebességem Franciaországban és Angliában, még akkor is, ha az nem látszott meg az eredményeken. Keményen dolgoztunk, hogy megtaláljuk a helyes beállításokat, és még jobban megértsük a Bridgestone gumikat.”

“Rengeteg információ van a birtokunkban, mert korábban elállt az eső, mint amire számítottunk, így a tervezettnél több kört teljesítettünk. Keményen hajtunk majd, és az a célom, hogy bekerüljek az időmérő utolsó körébe, ami lehetőséget adna számunkra, hogy harcba szálljunk a pontszerző helyekért. Még sok munka vár ránk az időmérőig, de optimistán várom a folytatást.”

Jarno Trulli is eredményes napot teljesített a japán gárda számára, az olasz pilóta a nyolcadik helyen végzett.

“Elégedett vagyok az edzések után” – mondta Trulli. “Az időeredményeinkből is látszik, hogy versenyképesek voltunk a mai nap. Bosszantó, hogy utolsó gyorskörömön forgalomba ütköztem, így időt vesztetem. E nélkül talán gyorsabb is lehettem volna. Ettől függetlenül az a legfontosabb, hogy jó irányba halad a munka, és folyamatosan fejlődünk. Minden egyes versenyen pontokat akarunk szerezni, különösen most, hiszen ez az egyik hazai futamunk.”

“Mint mindig, most is keményen fogunk harcolni, de majd meglátjuk, mit hoz a holnap. Ismét az első tízbe szeretnénk kvalifikálni magunkat, bár tisztában vagyunk vele, nem lesz könnyű dolgunk ebben a nagyon szoros mezőnyben. Ha sikerül további fejlődést elérnünk az időmérőig, akkor nagyon jók lehetünk” – tette hozzá Trulli.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!