Ralf Schumacher: Steiner nem bírja elfogadni, ha valaki más van a középpontban - F1VILÁG.HU

Ralf Schumacher: Steiner nem bírja elfogadni, ha valaki más van a középpontban

HIRDETÉS
A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steinert kritizálta legutóbbi nyilatkozatában Ralf Schumacher. A német ex-versenyző szerint unokaöccse, Mick nem tud szabadon versenyezni a rá nehezedő folyamatos nyomás miatt.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 10: Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1, is interviewed during the Bahrain March testing at Bahrain International Circuit on Thursday March 10, 2022 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Carl Bingham / LAT Images)

Lapértesülések szerint a Haas csapata ma jelentheti be, hogy Mick Schumacher jövőre nem folytathatja az istálló színeiben, helyét pedig várhatóan Nico Hülkenberg veszi át. A fiatal német pilóta nagybátyja, Ralf is úgy érzi, a kis Schumacher nem kap újabb lehetőséget az istállótól, véleménye szerint azonban az istálló csapatfőnökének, Günther Steinernek semmi sem jó. 

„Kétlem, hogy a Haas Mick javára dönt majd, máskülönben már rég megtették volna” – mondta a volt F1-es pilóta a Sky Sportsnak. „Azt gondolom, az, ahogy a csapat Mickkel bánik, és az a „nyíltság”, amit Günther Steiner csapatfőnök tanúsít – és most nagyon udvariasan fogalmazok –, nem feltétlenül pozitív.”

„Mick bizonyította, hogy van benne potenciál, de bármit is csinált, a csapat és Günther Steiner soha nem volt elégedett vele. Az egész viselkedést nem lehet a normál sztenderdeknek megfelelőnek nevezni. Ennek már valami személyesnek kell lennie…”

„Szerintem Steiner egyszerűen nem tud megbarátkozni azzal, hogy valaki más legyen a középpontban a Haasnál…”

Schumacher beszélt arról is, szerinte unokaöccsére akkora nyomást helyezett a csapat év közben, hogy a fiatal pilóta nem tudott „szabadon vezetni”.

„Folyamatos nyomás alatt van, hogy ne kövessen el semmiféle hibát, máskülönben nem folytathatja a Haasnál. Amikor ilyen nyomás alatt vagy, nem tudsz szabadon vezetni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!