Friss hírek

Ralf Schumacher: Steiner nem bírja elfogadni, ha valaki más van a középpontban

A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steinert kritizálta legutóbbi nyilatkozatában Ralf Schumacher. A német ex-versenyző szerint unokaöccse, Mick nem tud szabadon versenyezni a rá nehezedő folyamatos nyomás miatt.

Lapértesülések szerint a Haas csapata ma jelentheti be, hogy Mick Schumacher jövőre nem folytathatja az istálló színeiben, helyét pedig várhatóan Nico Hülkenberg veszi át. A fiatal német pilóta nagybátyja, Ralf is úgy érzi, a kis Schumacher nem kap újabb lehetőséget az istállótól, véleménye szerint azonban az istálló csapatfőnökének, Günther Steinernek semmi sem jó. 

„Kétlem, hogy a Haas Mick javára dönt majd, máskülönben már rég megtették volna” – mondta a volt F1-es pilóta a Sky Sportsnak. „Azt gondolom, az, ahogy a csapat Mickkel bánik, és az a „nyíltság”, amit Günther Steiner csapatfőnök tanúsít – és most nagyon udvariasan fogalmazok –, nem feltétlenül pozitív.”

Hirdetés
 

„Mick bizonyította, hogy van benne potenciál, de bármit is csinált, a csapat és Günther Steiner soha nem volt elégedett vele. Az egész viselkedést nem lehet a normál sztenderdeknek megfelelőnek nevezni. Ennek már valami személyesnek kell lennie…”

„Szerintem Steiner egyszerűen nem tud megbarátkozni azzal, hogy valaki más legyen a középpontban a Haasnál…”

Schumacher beszélt arról is, szerinte unokaöccsére akkora nyomást helyezett a csapat év közben, hogy a fiatal pilóta nem tudott „szabadon vezetni”.

„Folyamatos nyomás alatt van, hogy ne kövessen el semmiféle hibát, máskülönben nem folytathatja a Haasnál. Amikor ilyen nyomás alatt vagy, nem tudsz szabadon vezetni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ralf Schumacher: Steiner nem bírja elfogadni, ha valaki más van a középpontban
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!