Ralf Schumacher szívszorító interjúja: „Hiányzik az én Michaelem…” - F1VILÁG.HU

Ralf Schumacher szívszorító interjúja: „Hiányzik az én Michaelem…”

Ma 10 éve, hogy a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher sorsfordító síbalesetet szenvedett Franciaországban, most pedig öccse, Ralf adott szívszorító interjút az egyik német lapnak.
Ralf Schumacher and Michael Schumacher

Schumacher 2013. december 29-én esett el síelés közben, és olyan szerencsétlenül megütötte a fejét, hogy hamarosan életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. A német versenyző hónapokon át feküdt kómában, és bár később felébresztették a mélyaltatásból, a sajnálatos balesetnek szörnyű következményei lettek. Állapotáról pontos információkat azóta sem közölt a család, a 10 évvel ezelőtti baleset kapcsán pedig most öccse, a Forma-1-et szintén megjárt Ralf Schumacher adott interjút.

„Hiányzik az én akkori Michaelem. Az élet néha igazságtalan” — mondta a német ex-versenyző a Bild című lapnak. „Michael gyakran szerencsés volt az élete során, de aztán jött ez a tragikus baleset. Hála az égnek sikerült sokat tennünk a modern orvosi lehetőségeknek köszönhetően, de még így sem ugyanaz semmi, mint korábban.”

„Magammal kapcsolatban is elmondhatom, hogy ez a baleset egy nagyon rossz és drasztikus tapasztalás volt számomra is. De nemcsak nekem, hanem Michael gyermekeinek is: Mick, ahogy jól tudják, egy tinédzser volt akkoriban. Az élet sajnos nem mindig fair, és sok balszerencse is volt ebben a dologban.”

Ralf Schumacher arról is beszélt, bátyja révén egész egyszerűen a legjobbtól tanulhatta meg az autósport csínját-bínját.

„Michael nemcsak a bátyám, hanem a tanítóm és mentorom is volt, amikor fiatalabb voltam. Mindent ő tanított nekem a gokartozásról. Lehet, hogy 7 évnyi korkülönbség volt köztünk, de mindig ott volt mellettem akkoriban. Együtt gokartoztunk, gyakoroltuk az előzést, mindent, ami fontos a motorsportban. Minden tapasztalatát átadta nekem, amit az azt megelőző hét évben gyűjtött. Egyszerűen a legjobbtól tanulhattam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!