Friss hírek

Ralf Schumacher: Vettel többé nem elsőszámú versenyző

Sebastian Vettel Charles Leclerc Ferrari
Ralf Schumacher úgy gondolja, a Ferrari már inkább Charles Leclercben látja a jövőt, ezért Sebastian Vettel többé már nem tekinthető elsőszámú versenyzőnek csapaton belül.

A Ferrarinál az elmúlt időszakban több alkalommal kialakult belső feszültség az istálló döntései, a stratégia, valamint a csapatutasítások miatt: úgy tűnik, Leclerc nem szeretne másodszámú pilóta lenni Vettel mögött. 

Ralf Schumacher szerint a Ferrari nincs könnyű szituációban, viszont valahogyan kezelniük kell a helyzetet, hogy két, ennyire erős versenyzőjük van. 

„A Ferrari nagyon nehéz helyzetben van, mert a csapatfőnöknek, Mattia Binottónak mindkét versenyzőt kontroll alatt kell tartania” – mondta Schumacher. „Csak Sebastian Vettelnek néhányszor el kell magyarázni, hogy Charles Leclercnek adja át a helyét, és csak második lehet – de ez elég trükkös, mivel nem akarnak egy élversenyzőt megtörni.”

A Ferrarinak mindkét pilótára szüksége van ahhoz, hogy pontokat gyűjtsön. Most ez borzasztóan nehéz. A verseny túl nagy, és belül elkezdett a helyzet egy kicsit politikaivá válni.”

„Összességében Vettel szerintem egy nagyon fair csapattárs. Az az érzésem, hogy Leclerc pontosan tudja, hogy mit akar. Vettel pedig pontosan ott van, ahol ő szeretné, hogy legyen: elveszítette az elsőszámú státuszát, mert a Ferrari már inkább Leclercben látja a jövőt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!