Rasszista kifejezéssel illette Hamiltont, 340 millióra büntették az F1-es világbajnokot! - F1VILÁG.HU

Rasszista kifejezéssel illette Hamiltont, 340 millióra büntették az F1-es világbajnokot!

Rasszista és homofób megjegyzései miatt egy brazil bíróság 950 ezer dolláros, azaz mintegy 340 millió forintos pénzbírsággal sújtotta a háromszoros Forma-1-es világbajnok Nelson Piquet.

A brazilok legendás pilótája még 2021 novemberében egy podcastban használt rasszista szlenget a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton kapcsán, amikor a brit pilóta a Max Verstappennel történt silverstone-i ütközéséről kérdezték.

Piquet ugyan később, amikor az ügy napvilágot látott, elnézést kért, ugyanakkor azzal védekezett, az általa használt szavakat a brazíliai portugál nyelvben a „srác” vagy „személy” szinonímájaként használják, és nem akarta megsérteni Hamiltont.

Négy emberi jogi csoport azonban jelezte az ügyet a brazil bíróság felé, és 10 millió brazil reálra perelték Piquet-t erkölcsi károkozás vétsége miatt. A bíróság végül helyt adott a keresetnek, a brazil ex-versenyző pedig 5 millió reált, azaz mai árfolyamon bő 340 millió forintot kell megfizessen.

Amikor az ügy napvilágot látott, Piquet szavait az F1-es paddockban is széles körben elítélték, Hamilton például azt mondta: „Ezen az archaikus gondolkodásmódon változtatni kell, nincs helye a sportunkban. Egész életemben ezen attitűdök vettek körül, és támadtak engem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rasszista kifejezéssel illette Hamiltont, 340 millióra büntették az F1-es világbajnokot!
Óriási a Red Bull fölénye, de Verstappen élvezi
Leclerc: Nehéz elképzelni, hogy tudunk ennél rosszabbak lenni…
Russell a fél mezőnyön átverekedte magát az új Mercedesszel
Így áll az F1-es pontverseny a Spanyol Nagydíj után

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!