Friss hírek

Rászállt a McLaren a Ferrarira a titkos megállapodás miatt

The FIA Press Conference (L to R): Claire Williams (GBR) Williams Racing Deputy Team Principal; Toto Wolff (GER) Mercedes AMG F1 Shareholder and Executive Director; Mattia Binotto (ITA) Ferrari Team Principal; Zak Brown (USA) McLaren Executive Director; Cyril Abiteboul (FRA) Renault Sport F1 Managing Director.                
Abu Dhabi Grand Prix, Friday 29th November 2019. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.
A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown azt követeli a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binottót, hozzák nyilvánosságra annak a megállapodásnak a részleteit, melyet a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) kötöttek nemrég az olasz istálló tavalyi motorjával kapcsolatban.

Még februárban robbant ki botrány F1-es berkekben, miután kiderült, a Ferrari és az FIA egy bizalmas megállapodást kötött azt követően, hogy a szövetség alaposan átvizsgálta a maranellóiak 2019-es erőforrását.

A rivális csapatok hiába kérték, mindezidáig nem tudtak meg részleteket erről az egyezségről, mindössze annyit, az FIA egy visszatartó erejű egyezséget kötött a Ferrarival, miután úgy találta, az olaszok motorja nem feltétlenül felel meg a szabályoknak, bizonyítani azonban nem tudták mindezt.

Az FIA elnöke, Jean Todt nemrég nyilatkozott az ügyben: a szakember azt mondta, ők a maguk részéről szívesen nyilvánosságra hoznák a részleteket, a Ferrari azonban félti motorja technikai megoldásait, így nem járul hozzá ehhez.

Most a McLaren ügyvezetője, Zak Brown szólalt meg az üggyel kapcsolatban, méghozzá azután, hogy a Ferrari-főnök Binotto „etikai kötelességekről” beszélt a The Guardinnak adott interjújában a költségvetési plafon bevezetésével kapcsolatban.

„Egyetértek ezzel az etikai kötelesség-dologgal! És ennek kapcsán azt gondolom, hogy nagyszerű lenne, ha Mattia megosztaná velünk – mivel az FIA hajlandó lenne erre – a titkos megállapodás részleteit, mely azt követően jött létre, hogy feltételezhetően szabályt szegtek a motorjukkal” – lendült támadásba Brown.

„Ha már az etika és átláthatóság kérdésével foglalkozunk, ennek abszolút lenne értelme!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!