Reagált a csapatfőnök: Ocon nem direkt ütötte ki Verstappent! - F1VILÁG.HU

Reagált a csapatfőnök: Ocon nem direkt ütötte ki Verstappent!

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Force India csapatfőnöke, Otmar Szafnauer Esteaban Ocon védelmére kelt a Brazil Nagydíjon, Max Verstappennel történt ütközése után.

Ocon és Verstappen a futam 43. körében ütközött, aminek az lett a következménye, hogy az élen álló holland kicsúszott, és elveszítette a vezető pozícióját.

Az eset után óriási balhé kerekedett a paddockban, ráadásul Ocont sokan azzal vádolták, hogy mindezt azért tette, mert a Mercedes ülésére pályázik a későbbiekben, így szerette volna elősegíteni Hamilton győzelmét.

„Ez összeesküvés-elmélet” – reagált a csapatfőnök. „A versenyzők nem gondolnak arra, hogy milyen pozícióban lesznek 2020-ban.”

Szafnauer elmesélte, hogy Ocon megkérdezte tőlük csapatrádión, hogy visszaelőzheti-e Verstappent, ugyanis sokkal gyorsabb tudna lenni nála – ők pedig megadták az engedélyt rá.

„Esteban szólt csapatrádión, hogy „visszavehetem a köröm? Mert gyorsabb vagyok.” És mi mondtuk neki, hogy „igen, menj előre”.”

Nálunk volt a gumielőny, és még 5-6 körig nálunk is lett volna. Max akármit is csinált a gumijaival… Mi versenyben voltunk másokkal, a saját versenyünk érdekében meg kellett tennünk.”

„Esteban megkérdezte tőlünk, hogy csinálhatja-e, és mi mondjuk, hogy igen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!