Friss hírek

Reagált a hamis vádakra a Marussia csapata

Hivatalos közleményben igyekezett cáfolni a médiában elterjedt vádakat a Marussia Forma-1-es csapata Jules Bianchi szuzukai balesetével kapcsolatban.


Hivatalos közleményben igyekezett cáfolni a médiában elterjedt vádakat a Marussia Forma-1-es csapata Jules Bianchi szuzukai balesetével kapcsolatban.

Miközben a francia versenyző továbbra is az életéért küzd egy japán kórházban, csapatát, a Marussiát komoly vádakkal illették a Japán Nagydíjon történt baleset kapcsán.

Egyes sajtóorgánumok ugyanis arról számoltak be, Bianchi a dupla sárga zászlós jelzés ellenére nem lassított, mi több, csapata bíztatta, hogy próbáljon meg minél gyorsabban menni a veszélyes pályán, hogy ne veszítsen időt riválisaival szemben.

„A Marussia Forma-1-es csapatát sokkolták és feldühítették ezek a spekulációk” – reagált a vádakra a Marussia nemrég.

„Miközben a csapat versenyzője továbbra is kritikus állapotban fekszik kórházban, az istálló pedig világossá tette, hogy kizárólag Jules és családja jelenti a prioritást számára, szomorú, hogy ilyen mélyen felkavaró pletykákra és pontatlanságokra kell reagálni Jules balesetének körülményeivel kapcsolatban.”

„Mivel azonban ezek az állítások teljes mértékben hamisak, a csapatnak nincs más választása, reagálnia kell minderre.”

A Marussia a kiadott kommünikében kiemeli, Charlie Whiting és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) múlt pénteki sajtótájékoztatóján megerősítést nyert, hogy Bianchi igenis lassított a baleset előtt.

Whiting akkor azt mondta: „Sok autó áthajtott a dupla sárga zászlós jelzés alatti szakaszon, de nem mindenki lassított le annyira. Voltak, akik nem csökkentették annyira a tempót, és voltak, akik nagy mértékben lassítottak. Nem hiszem, hogy részletekbe menően be kellene számolnunk arról, hogy ő a többiekhez képest mennyire is ment lassan.”

A Marussia csapata közleményében is megerősíti mindezt.

„Jules lelassított a dupla sárga zászlós jelzésnél. Ez megcáfolhatatlan tény, a telemetriai adatok is megerősítik, melyeket a csapat az FIA rendelkezésére bocsájtott. Emellett a Jules és a csapat között lezajlott teljes rádióforgalmazást, valamint annak átiratát átadtuk a szövetségnek – ebből teljesen világosan kiderül, hogy a balesetet megelőzően a csapat nem sürgette Jules-t, nem ösztökélte arra, hogy hajtson gyorsabban, és nem is utalt rá egyetlen megnyilvánulással sem, hogy így kellene tennie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!