Reagált a Red Bull a Gasly-val kapcsolatos pletykákra

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko cáfolta, hogy a soron következő Szingapúri Nagydíjon már nem Daniil Kvyat, hanem Pierre Gasly vezeti a Toro Rosso egyik versenyautóját.


A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko cáfolta, hogy a soron következő Szingapúri Nagydíjon már nem Daniil Kvyat, hanem Pierre Gasly vezeti a Toro Rosso egyik versenyautóját.

Az ezzel kapcsolatos hírek az Olasz Nagydíj vasárnapi versenynapján ütötték fel a fejüket, és amikor Helmut Markónak az egyik TV-stáb azt mondta, maga Pierre Gasly nyilatkozott úgy, a szakember heves tagadásba kezdett.

„Kvyat egészen biztosan ott lesz az egyik Toro Rossóban Szingapúrban. És a szezon hátralévő részében is” – szögezte le a Red Bull tanácsadója.

„Utána kell járnom ennek a sztorinak, mert most hallom először, és nem tudom elképzelni, hogy Gasly olyan hülye, hogy ilyet nyilatkozik.”

Gasly aztán a Twitteren öntött tiszta vizet a pohárba: „A legjobb, ha tisztázzuk, soha nem mondtam, hogy átveszem Daniil helyét Szingapúrban, csak azt, hogy remélem, hogy minél hamarabb lehetőséget kapok az F1-ben.”

Marko kifejtette továbbá azt is, az sem valószínű, hogy a GP2-es sorozat jelenlegi éllovasának lehetőséget adnak valamelyik pénteki edzésnapon.

„Pénteken sem ül autóba Gasly. A szimulátorban lesz pénteken, de nem az autóban.”

Carlos Sainznak érvényes szerződése van egyébként a csapattal a következő évre, Kvyat sorsáról azonban Marko szerint még korai dönteni.

„Amikor elég információ áll a rendelkezésünkre, és eleget tudunk Kvyatról, akkor döntést hozunk. Jelenleg nincs sok szerencséje technikai oldalon és sportszakmailag, szóval nem lenne fair így megítélni a helyzetét.”

A Gasly-val kapcsolatos pletykákról természetesen az orosz versenyzőt is megkérdezték, ő azonban nem akar foglalkozni ezekkel.

„Azt hiszem, Helmut Marko elég világosan elmagyarázta. Rengeteg opció van, szerződések, és egyéb dolgok. Majd meglátjuk. Ha eljön az ideje, zárt ajtók mögött megbeszéljük majd” – mondta az orosz.

„Én csak végzem a dolgom, élvezem, amit csinálok, és egyúttal imádom is.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS