Friss hírek

Reagált a Renault a Red Bull és a Honda együttműködésére

Fotó: Red Bull Racing

Rövid közleményben reagált a Red Bull és a Honda keddi bejelentésére az energiaital-gyárosok jelenlegi motorpartnere, a Renault.

A francia gyártó 2007 óta látja el erőforrásaival az osztrák istállót, a Red Bull Racing azonban nemrég bejelentette, 2019-től már a Honda motorjait használják a Forma-1-ben.

A csapat eddig 57 futamgyőzelmet és 8 világbajnoki címet (4 egyéni és 4 konstruktőri) címet nyert a Renault partnereként.

A francia gyártó kedden délelőtt közleményben reagált a Red Bull bejelentésére.

„2 évvel azután, hogy ismét gyári csapatként veszünk részt a Forma-1-es küzdelmekben, természetes dolognak tartjuk a Renault és a Red Bull részéről, hogy megfontoljuk ambícióinkat a továbbiakra nézve” – áll a franciák által kiadott közleményben.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy rendkívül megterhelő és versenyképes környezetben ilyen kiváló eredményeket értünk el a Red Bull Racinggel az elmúlt 12 évben, kiemelve a 4 egyéni és 4 világbajnoki címet, illetve az 57 futamgyőzelmet.”

„2 év után most teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a Renault gyári csapatának fejlesztése mellett, és folytatjuk partnerségünket a McLaren csapatával.”

A Red Bull a mai bejelentéssel egyidőben köszönetet mondott a Renault-nak az elmúlt évekért.

„Szeretnénk köszönetet mondani a Renault-nak az elmúlt 12 évért – egy olyan periódusért, mely során hihetetlen pillanatokat éltünk meg együtt” – fogalmazott Christian Horner.

„Néha voltak nézeteltéréseink, de a Renault mindig fáradhatatlanul dolgozott, és a legjobbat nyújtotta azért, hogy versenyképes erőforrást adjon nekünk. A mai napig ez a helyzet, és szeretnénk köszönetet mondani a Renault csapatának, főleg azoknak a srácoknak, akik a garázsunkban dolgoznak minden egyes versenyen.”

„Szeretnénk a csúcson befejezni ezt az együttműködést a szezon végén. Arra összpontosítunk, hogy az év hátralévő részében a lehető legjobb eredményeket érjük el, és a legjobbakat kívánjuk a Renault-nak a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!