Reagált Alonso arra, hogy a Mercedeshez szerződhet-e - F1VILÁG.HU

Reagált Alonso arra, hogy a Mercedeshez szerződhet-e

Reagált a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azokra a felvetésekre, melyek szerint ő lehet Lewis Hamilton utódja 2025-ben a Mercedesnél. A spanyol versenyző úgy érzi, kiváltságos helyzetben van.

Alonso második szezonját kezdi meg idén az Aston Martinnal, 42 életévével pedig az F1-es mezőny korelnökének számít. A rutinos versenyző szerződése azonban a szezon végén lejár, azt követően pedig, hogy kiderült, Lewis Hamilton jövőre a Mercedest elhagyva a Ferrarinál folytatja pályafutását, természetesen Alonso jövőjével kapcsolatban is egyre több kérdés merült fel.

Leginkább persze az, hogy lehet-e esélye arra, hogy 2025-ben ő vegye át egykori csapattársa helyét a Mercedesnél. Alonso az Aston Martin idei autójának bemutatóját követően újságíróknak nyilatkozva beszélt arról, kiváltságos helyzetben van azáltal, hogy ő az egyedüli világbajnok, aki szabadon igazolható a következő idényre.

„Tisztában vagyok a saját helyzetemmel, ami nagyon egyedi” — mondta a spanyol versenyző. „Csak három világbajnok van a mezőnyben, gyors világbajnokok. Mivel a múltban talán voltak nem feltétlenül gyorsak is. És talán én vagyok az egyetlen elérhető 2025-re, szóval jó helyzetben vagyok.”

Alonso azt azonban hozzátette, amíg nem ül le tárgyalni jelenlegi csapatával a folytatásról, addig nem kezd el egyeztetni más F1-es istállókkal.

„Amikor döntök arról, hogy folytatni akarom-e a versenyzést a jövőben, vagy sem, először csak az Aston Martinnal fogok tárgyalni, mert ez lesz számomra az elsődleges prioritás. Pár éve azt mondtam volna, 42, vagy 41 év a határ. A tavalyi év után viszont, amikor is annyira motiváltnak láttam magam, és jól teljesítettem, azt gondoltam, hogy még néhány évig talán folytatni tudom a versenyzést.”

„Ezen a télen egy kicsit túlszárnyaltam a fizikai elvárásokat és teszteket, szóval most azt mondanám, hogyha az ember motivált és elkötelezett, akkor 48, 49, de akár 50 évesen is vezethet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!