Reagált az Alpine-főnök: Ocon mindenkit feltartott - F1VILÁG.HU

Reagált az Alpine-főnök: Ocon mindenkit feltartott

HIRDETÉS
Reagált Esteban Ocon kifakadására a hétvégi Kanadai Nagydíjat követően az Alpine Forma-1-es csapatfőnöke, Bruno Famin.
Esteban Ocon

Ahogyan arról az F1VILÁG.HU is beszámolt, Ocon nehezen emésztette meg, hogy a vasárnapi verseny utolsó köreiben megkérte őt csapata arra, adja át a 9. helyet csapattársának, Pierre Gaslynak. Hiába szerzett tehát pontot az Alpine mindkét pilótája, Ocon nem lehetett felhőtlenül boldog. A francia pilóta szerint ‘nonszensz’ volt a csapat kérése, ő pedig „túl kedves” volt, így — ahogy mindig — most is szót fogadott az Alpine-nak.

„Nem vagyok valami boldog, hogy őszinte legyek” — mondta a francia versenyző. „Nyilvánvalóan lenyűgöző az, hogy az utolsó helyről rajtolva pontot tudtunk szerezni mindkét autóval, de én is elvégeztem a munka rám eső részét. Csapatjátékos voltam, én voltam a jó fiú — túl jó.”

„A végén el kellett engednem Pierre-t, amit megtettem — mindig követem az utasításokat, amiket adnak nekem. De erre igazából semmi ok nem volt, mert nem tudtuk utolérni Danielt [Ricciardo], pedig ez volt az indok. Nyilván veszítettem egy pontot emiatt. Ha az ember túl kedves, az nem jó attitűd a Forma-1-ben, de megmutattam, hogy csapatjátékos vagyok.”

Ocon szavaira aztán az Alpine főnöke, Bruno Famin reagált, aki meg is indokolta az utolsó körökben meghozott döntésüket.

„A csapat érdekében tettük. Esteban kicsit szenvedett az energiafelhasználás kezelésével, elég sok energiát fogyasztott. Közben a Haas két autója próbált megelőzni minket hátulról. Esteban feltartott mindenkit, legalábbis a képernyőn könnyen észrevehető volt, így fennállt a veszélye, hogy a két Haas megelőz minket” — magyarázta a szakember. „Ezért adtuk ki ezt az utasítást. De a versenyzők mindig mondanak dolgokat a verseny után, aztán, ha másnap beszélünk róla, már másképp gondolják.”

Famin azt mondja, nincs feszültség az Alpine csapatán belül: „Nincs igazi súrlódás. Ők pilóták, és amikor megkérjük őket, hogy adják át a helyüket a csapattársuknak, az általában nem könnyű.”

Mint ismert, Ocon az idei szezon végén távozik az Alpine csapatától — mindezt azt követően jelentették be a felek, hogy a francia pilóta bő két hete, a Monacói Nagydíjon saját csapattársával, Gaslyval ütközött össze a nyitókörben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!