Reagált az FIA a Red Bull elleni vádakra - F1VILÁG.HU

Reagált az FIA a Red Bull elleni vádakra

HIRDETÉS
Reagált a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azokra a sajtóértesülésekre, melyek a Red Bull és az Aston Martin csapatával kapcsolatban láttak napvilágot pénteken.
illustration FIA and F1 logos during the Formula 1 Pirelli Gran Premio d’Italia 2022, Italian Grand Prix 2022, 16th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from September 9 to 11, 2022 on the Autodromo Nazionale di Monza, in Monza, Italy - Photo Antonin Vincent / DPPI F1 Logo FIA logo

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, sajtóhírek szerint két istálló is megszegte a Forma-1 költségplafonra vonatkozó szabályait. Úgy tudni, az Aston Martin kis mértékben, a Red Bull viszont jelentősen átlépte a szövetség által meghatározott éves költési limitet tavaly, illetve feltételezhetően idén is.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner cáfolta mindezt, a Mercedest irányító Toto Wolff ugyanakkor azt mondta, „nyílt titok” az F1-es paddockban, hogy az egyik istálló jelentősen túlköltekezett. Szerinte ezért komoly szankciókra lenne szükség.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) rövid közleményt adott ki, melyben reagált a megjelent hírekre.

„Az FIA jelenleg véglegesíti az összes Forma-1-es csapat által benyújtott, 2021-re vonatkozó pénzügyi adatok értékelését” – áll a testület által kiadott kommünikében. „A pénzügyi szabályzat állítólagos megsértését – ha van ilyen – a szabályzatban meghatározott formális eljárás keretében kezeljük.”

„Az FIA értesült a jelentős és megalapozatlan találgatásokról az üggyel kapcsolatban, és hangsúlyozza, hogy az értékelés még folyamatban van, a megfelelő eljárást pedig mindenféle külső diskurzus figyelembe vétele nélkül fogja lefolytatni.”

Lapunk úgy tudja, az FIA jövő hét közepén tervezi nyilvánosságra hozni lefolytatott vizsgálatának eredményeit.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!