Reagált Vettel kritikájára az F1 versenyigazgatója - F1VILÁG.HU

Reagált Vettel kritikájára az F1 versenyigazgatója

HIRDETÉS
Reagált Sebastian Vettel kritikájára a Forma-1 versenyigazgatója, Michael Masi a verseny közbeni állórajtokkal kapcsolatban.
MUGELLO CIRCUIT, ITALY - SEPTEMBER 13: The restart of the race during the Tuscany GP at Mugello Circuit on Sunday September 13, 2020, Italy. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

A bő egy héttel ezelőtti Toszkán Nagydíjon két alkalommal is új állórajttal folytatták a versenyt a pilóták a piros zászlós futammegszakítás után, és az azt megelőző monzai versenyen is volt egy újabb rajt egy balesetet követően.

A mugellói hétvége után Sebastian Vettel arról beszélt, bizonyos versenyzők számára hátrányt jelentenek a verseny közbeni új rajtok, rengeteg gumitörmelék kerül ugyanis a pálya adott oldalára.

„Nem vagyok oda ezért a szabályért, ha ugyanis a pálya jobb oldalán vagy, az hatalmas előny” – mondta a négyszeres világbajnok még Mugellóban.

„Ha a pálya piszkosabb oldalán vagy – ezt láttuk már Monzában is –, a verseny feléig rengeteg gumitörmelék rakódik le az ideális íven kívülre. Nem gondolom, hogy ez fair.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Michael Masi reagált Vettel nyilatkozatára – azt mondja, nem ért egyet a német pilótával, méghozzá egyszerű oknál fogva.

„Mindkét esetben, pláne az első versenymegszakítás után, elég kiterjedt tisztítási munka folyt a célegyenesben” – mondta a szakember.

„Szóval igen, mondhatjuk, hogy az ideális íven kívül van az egyik oldal. De semmiben sem volt más, mint bármikor máskor, mint például a verseny tényleges rajtjakor a korábbi felgumizódás esetén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!