Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

MUGELLO CIRCUIT, ITALY - SEPTEMBER 13: The restart of the race during the Tuscany GP at Mugello Circuit on Sunday September 13, 2020, Italy. (Photo by Steven Tee / LAT Images)
Fotó: Pirelli

Reagált Vettel kritikájára az F1 versenyigazgatója

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Reagált Vettel kritikájára az F1 versenyigazgatója

Reagált Sebastian Vettel kritikájára a Forma-1 versenyigazgatója, Michael Masi a verseny közbeni állórajtokkal kapcsolatban.

A bő egy héttel ezelőtti Toszkán Nagydíjon két alkalommal is új állórajttal folytatták a versenyt a pilóták a piros zászlós futammegszakítás után, és az azt megelőző monzai versenyen is volt egy újabb rajt egy balesetet követően.

A mugellói hétvége után Sebastian Vettel arról beszélt, bizonyos versenyzők számára hátrányt jelentenek a verseny közbeni új rajtok, rengeteg gumitörmelék kerül ugyanis a pálya adott oldalára.

„Nem vagyok oda ezért a szabályért, ha ugyanis a pálya jobb oldalán vagy, az hatalmas előny” – mondta a négyszeres világbajnok még Mugellóban.

„Ha a pálya piszkosabb oldalán vagy – ezt láttuk már Monzában is –, a verseny feléig rengeteg gumitörmelék rakódik le az ideális íven kívülre. Nem gondolom, hogy ez fair.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Michael Masi reagált Vettel nyilatkozatára – azt mondja, nem ért egyet a német pilótával, méghozzá egyszerű oknál fogva.

„Mindkét esetben, pláne az első versenymegszakítás után, elég kiterjedt tisztítási munka folyt a célegyenesben” – mondta a szakember.

„Szóval igen, mondhatjuk, hogy az ideális íven kívül van az egyik oldal. De semmiben sem volt más, mint bármikor máskor, mint például a verseny tényleges rajtjakor a korábbi felgumizódás esetén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Reagált Vettel kritikájára az F1 versenyigazgatója
Grosjeant meglepte, hogy mindkettejüket kirúgják
Vettel: Méltósággal akarok búcsúzni a Ferraritól
A Mercedes kiszereli a DAS-rendszert autóiból
Hamilton az FIA-t kritizálja Petrov foglalkoztatása miatt
Az F1-es Portugál Nagydíj TV-közvetítései