Friss hírek

A Red Bull a 2018-as F1-es bajnokság favoritja lehet

A 2018-as Forma-1-es bajnokság favoritja lehet a Red Bull Racing – állítja Daniel Ricciardo, aki egyértelműen a vb-címet tűzi ki célul a következő idényben.

Bár az osztrák istálló számára nehezen indult a 2017-es idény, a bajnokság második felére jelentősen javult a teljesítmény, és a csapat méltó ellenfelévé vált a Mercedesnek és a Ferrarinak.

Ricciardo szerint, ha jövőre képesek lesznek jó formában kezdeni, abszolút esélyesek lehetnek a világbajnoki trófeára.

„Egyszerűen rossz formában kezdtünk” – mondta az ausztrál a Motorsport.com-nak nyilatkozva.

„De a fejlesztési rátánk lenyűgöző volt, szóval remélem, hogyha jó formában kezdünk 2018-ban, mi lehetünk a favoritok. Ha a Mercedes és a Ferrari szintjén kezdünk… A fejlesztéseink igazán erősek.”

„Idén le voltunk maradva az idény elején. Azt hiszem, az az irány, amiről azt gondolták, hogy jó lesz, végül nem lett jó. Valamennyi fejlesztés ennek az aero-konfigurációnak megfelelően készült, és nem ez volt a helyes út. A teszteken is láttuk, hogy az autónk elég alapszíntű. Persze a külső nem minden, de látszott, hogy nincs meg a teljesítmény.”

„Szóval rossz irányba indultunk el, és egy spirálba kezdtünk az első versenyeken, és onnan küzdöttük vissza magunkat.”

Ricciardo biztos abban, hogy esélyük lett volna a vb-címre már idén is, ha rögtön gyorsak tudnak lenni az évad elején.

„Harcban lettünk volna, egészen a végéig. Az év elején a kasztnink nem volt olyan jó, mint kellett volna. Sem a motor, sem a kasztni.”

„Mostanra viszont az autó rengeteget fejlődött. Szóval ismét az a helyzet, hogy sokkal inkább múlik a motoron, mint a kasztnin.”

Ricciardo optimista lehet, a Renault motorja ugyanis szintén rengeteget fejlődött 2017-ben. Cyril Abiteboul, a franciák F1-es főnöke elárulta, V6-os erőforrások közel 1 másodpercet gyorsult 2016-hoz képest. A részleteket ezzel kapcsolatban ide kattintva olvashatjátok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!