Friss hírek

Red Bull: 2026 miatt is nagyon fontos, hogy velünk marad Verstappen

Rendkívül fontos lépésnek tartja a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner, hogy 5 évvel meghosszabbították a regnáló világbajnok, Max Verstappen szerződését.

A holland pilóta 2028-ig a Red Bull csapatánál marad – ezt csütörtökön jelentették be az energiaital-gyárosok, miután az eddigi, 2023 végéig szóló szerződést 5 évvel meghosszabbították. Maga Verstappen a bejelentés után azt mondta, mindkét fél részéről viszonylag könnyű döntés volt a kontraktus kiterjesztése, és ugyanerről beszélt a csapatot irányító Christian Horner is.

Szerinte a hosszú távra szóló megállapodás jól mutatja, a felek mennyire hisznek egymásban – a cél pedig természetesen az lesz, hogy megvédjék a Verstappen által tavaly megszerzett világbajnoki címet.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, ez a megállapodás igazán jól demonstrálja, mennyire elkötelezettek vagyunk Max felé, mint ahogy ő is a Red Bull felé. Ez egy fantasztikus hír az egész csapat számára. Hiszünk abban, amit csinálunk, szóval nem is kezdhetnénk jobban a szezont annál, minthogy meghosszabbítjuk ezt a megállapodást 2028 végéig. Fenomenális dolog ez számunkra!” – mondta a szakember.

„Az idei évben arra fókuszálunk, hogy megvédjük a bajnoki címet, megtartsuk az 1-es rajtszámot az autón. Ami a következő éveket illeti, izgalmas időszak ez az új szabályok miatt, ezért fontos, hogy kellőképp optimalizáljuk őket. 2026-ban pedig érkezik a vadonatúj Red Bull Powertrains-motor az autónkba.”

2026-ban ugyanis változnak a Forma-1 motorszabályai, a Red Bullnál pedig jelenleg is zajlik a motorrészleg felépítésének folyamata – a következő motorérában ugyanis már ők is saját erőforrást építenek Milton Keynes-i kampuszukon.

Horner kifejtette, főleg emiatt nagy dolog az, hogy sikerült ilyen sokáig magukhoz láncolni Verstappent.

„Nagyon fontos számunkra a folytonosság” – magyarázta a szakember. „Mi mindig nagyon hittünk a folytonosságban, és azt gondolom, fantasztikus dolog számunkra, hogy hosszú távon itt lesz velünk Max, és segít bennünket ebben az átmenetben, miközben motorgyártóvá is válunk a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!