Red Bull: A Ferrari idén nem lesz ellenfelünk! - F1VILÁG.HU

Red Bull: A Ferrari idén nem lesz ellenfelünk!

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko azt mondja, 2020-ban a világbajnoki címért harcolhatnak majd a Forma-1-ben. A szakember szerint Max Verstappen legalább 5 versenyt nyer majd, és Lewis Hamilton ellen küzd majd, miközben a Ferrari sikerében nem hisz.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 and Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF90 battle for track position during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 14, 2019 in Northampton, England. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZXUVTCA92111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Az osztrák istálló a tavalyi bajnokságot a 3. helyen zárt a Mercedes és a Ferrari mögött, és bár első évüket töltötték új motorpartnerükkel, a Hondával, Max Verstappen révén 3 versenyt is megnyertek.

A holland pilótával pedig nemrég szerződést hosszabbított a csapat: a Red Bull 2023 végéig biztosan élvezheti Verstappen szolgálatait, a cél pedig természetesen nem más, mint a világbajnoki cím. Már 2020-ban!

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója egy interjúban arról beszélt, a Ferrarival nem számol, a Mercedesszel annál inkább.

„A mi ellenfelünk a Mercedes lesz – különösen Lewis Hamilton – idézi Marko szavait az Auto Bild című német lap.

„El kell ismerni, hogy gyakorlatilag tökéletesen vezet, és jelenleg a legjobb versenyző a rajtrácson. De Max Verstappen is hamarosan megérkezik!”

Marko szerint Max Verstappen idén legalább 5 versenyt nyer majd, és a bajnoki címért csatázhat Lewis Hamiltonnal. A Ferrari viszont szerinte nem lesz esélyes 2020-ban.

„A bajnokság utolsó harmadában előttük voltunk, úgy tűnik, nincsenek már olyan előnyben, mint amilyenben korábban voltak a motorjuk miatt” – magyarázta, majd hozzátette, a Honda V6-os erőforrása eközben folyamatosan erősödik.

„Majdnem egy szinten vagyunk a Mercedes erőforrásával. Egy kicsi még hiányzott az időmérőn, de meggyőződésem, hogy a Honda meg tudja ugrani ezt a kis lépést. Szóval csak rajtunk áll, hogy olyan autót építünk-e, mellyel már az első versenytől kezdve a bajnoki címért harcolhatunk.”

„Jelenleg úgy tűnik, minden jó irányba halad, hamarabb végzünk az új autóval, mint bármikor korábban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!