Verstappen vs. Ocon

Red Bull: A Ferrari van elöl, a McLaren a mezőny végén

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint az előszezoni tesztek alapján jelenleg a Ferrari a többiek előtt jár, a McLaren viszont továbbra is a mezőny második felében kullog.

A Red Bull 2019-ben már a Honda erőforrásaival vág neki a világbajnoki küzdelmeknek, a csapat célja pedig a futamgyőzelmek mellett természetesen az, hogy felzárkózzon a Mercedes és a Ferrari szintjére.

„Nyernünk kell saját erőnkből. Legalább 5 futamgyőzelmet várok” – mondta a Speed Week című lapnak adott interjújában Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója.

Szerinte a téli tesztek alapján a Ferrari a többiek előtt jár egyelőre, és bár a McLarennél úgy érzik, előreléptek, Marko szerint a wokingiak még mindig hátul kullognak.

„A Ferrari elöl van, aztán közvetlenül a Mercedes mögött jövünk mi. Majd a középmezőny, ami nagyon szoros lesz. A McLaren és a Williams vannak leghátul.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek