Red Bull: A Ferrari vissza fog vágni a bakui kettős kiesés után - F1VILÁG.HU

Red Bull: A Ferrari vissza fog vágni a bakui kettős kiesés után

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Hornernek nincs kétsége afelől, hogy a nehéz időszak után fel fog támadni a Ferrari, és egy nagyon kiélezett bajnoki küzdelem vár rájuk a folytatásban.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 28: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks to the media in the Paddock prior to final practice ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 28, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Eric Alonso/Getty Images) M4 Sport

Miközben az olaszok pazar formában kezdték az évet, és jó ideig vezették is mindkét bajnoki pontversenyt, az elmúlt időszakban komoly nehézségekkel néztek szembe: a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon egyik versenyautójuk sem ért célba, a Red Bull pedig 80 pontra növelte előnyét a konstruktőri versenyben. Max Verstappen eközben 34 ponttal vezet az egyéni ponttáblázaton időközben a 3. helyre visszacsúszó Charles Leclerc előtt.

A Red Bull csapatfőnöke ugyanakkor biztos benne, a Ferrari össze fogja kapni magát, és komoly ellenfélnek bizonyul majd a folytatásban.

„Azt gondolom, nagyon gyors autóval rendelkeznek, pláne szombatonként” – mondta Christian Horner. „Szerintem vasárnaponként meglehetősen egy szinten voltunk minden versenyen idén. És úgy gondolom, Bakuban is ez volt a helyzet az alapján, amit a korai körökben láttunk.”

„Meg fogják oldani a problémáikat. Nincs kétségem efelől. De elkerülhetetlen, hogy lesznek büntetések az év során, az év vége felé. Természetesen nagyon-nagyon hosszú még az idei bajnokság. Az elmúlt 4-5 versenyen jelentős mértékben változott a pontok aránya, ez is azt mutatja, milyen gyorsan változhatnak a dolgok.”

Leclerc kiesése után a Red Bull sima kettős győzelmet aratott Bakuban, Horner azonban úgy látja, ha a monacói autója nem áll meg az élen haladva, akkor is képesek lettek volna legyőzni őt.

„Több szempontból is sajnálatos, hogy a verseny nem bontakozott ki, mert azt gondolom, jó versenyautónk van. Szerintem legyőztük volna Charles-t stratégiailag azzal az úttal, amit mi választottunk. De ezt nem fogjuk megtudni. A lényeg viszont, hogy ki tudtuk használni a balszerencséjüket, és begyűjtöttünk a pontokat, hiszen igazán jónak tűnik most a bajnoki helyzetünk. De láthatjuk, milyen gyorsan tudnak változni a dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!