Friss hírek

Red Bull: A Ferrarié lett a legerősebb motor, de a gumikezelésük rosszabb lett

A Ferrari rendelkezik idén a legerősebb motorral a Forma-1-ben a Red Bull szerint, az olasz istálló azonban a gumikezelés tekintetében majdhogynem visszalépett egyet.

Erről nyilatkozott a minap a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko, aki pontos értékekkel természetesen nem tud szolgálni a riválisokról, saját elemzéseik, illetve a GPS-adatok alapján azonban elmondható, hogy a Ferrari jelentős előrelépéseket tett 2023-ra versenyautói végsebességét illetően.

„Nincsenek pontos számaink az erőforrásokkal kapcsolatosan, de a különféle összehasonlítások és információk alapján alapvetően az a feltételezésünk, hogy a Ferrarié a legerőteljesebb motor” – mondta a Motorsport.com című internetes portálnak nyilatkozva az osztrák szakember.

Hirdetés
 

„Aztán jön a Honda, majd a Mercedes velük nagyjából azonos szinten. A Renault van a sor végén.”

A Red Bull tanácsadója ugyanakkor kiemelte, hiába lett gyorsabb a Ferrari az egyenesekben, van egy komoly gyengeségük, ami jelenleg nagyon hátráltatja őket, ez pedig a gumikopás.

„Feltételezésünk szerint a csapatok – és itt most a Ferrarit és a Mercedest venném elsősorban – dolgozni fognak a gyengeségeiken. Vegyük például a Ferrarit: a végsebességük jelentősen javult, de a gumikopás, ami döntő dolog, egyáltalán nem. Sőt, azt mondanám, hogy majdhogynem rosszabb lett hozzánk képest.”

„Ami a Mercedest illeti, a kezdésük hasonlóan hepehupás, mint tavaly. Viszont azt gondolom, hogy lesz gyors megoldás a problémájukra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: A Ferrarié lett a legerősebb motor, de a gumikezelésük rosszabb lett
Sainz: Azt kaptuk, amit megérdemeltünk
Hamilton egy szokatlan megoldás miatt küszködik annyira a Mercedes autójával
Még a nyári szünet előtt elkészül a McLaren ‘B-autója’
Perez átbeszélte a Red Bull-lal a Dzsiddában történteket
Verstappen még gyógyulási fázisban: Olyan volt, mintha hiányozna egy tüdőm!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!