Red Bull: A Ferrarié lett a legerősebb motor, de a gumikezelésük rosszabb lett - F1VILÁG.HU

Red Bull: A Ferrarié lett a legerősebb motor, de a gumikezelésük rosszabb lett

HIRDETÉS
A Ferrari rendelkezik idén a legerősebb motorral a Forma-1-ben a Red Bull szerint, az olasz istálló azonban a gumikezelés tekintetében majdhogynem visszalépett egyet.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 05: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 leads Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Ferrari SF-23 and the rest of the field at the start during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 05, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Erről nyilatkozott a minap a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko, aki pontos értékekkel természetesen nem tud szolgálni a riválisokról, saját elemzéseik, illetve a GPS-adatok alapján azonban elmondható, hogy a Ferrari jelentős előrelépéseket tett 2023-ra versenyautói végsebességét illetően.

„Nincsenek pontos számaink az erőforrásokkal kapcsolatosan, de a különféle összehasonlítások és információk alapján alapvetően az a feltételezésünk, hogy a Ferrarié a legerőteljesebb motor” – mondta a Motorsport.com című internetes portálnak nyilatkozva az osztrák szakember.

„Aztán jön a Honda, majd a Mercedes velük nagyjából azonos szinten. A Renault van a sor végén.”

A Red Bull tanácsadója ugyanakkor kiemelte, hiába lett gyorsabb a Ferrari az egyenesekben, van egy komoly gyengeségük, ami jelenleg nagyon hátráltatja őket, ez pedig a gumikopás.

„Feltételezésünk szerint a csapatok – és itt most a Ferrarit és a Mercedest venném elsősorban – dolgozni fognak a gyengeségeiken. Vegyük például a Ferrarit: a végsebességük jelentősen javult, de a gumikopás, ami döntő dolog, egyáltalán nem. Sőt, azt mondanám, hogy majdhogynem rosszabb lett hozzánk képest.”

„Ami a Mercedest illeti, a kezdésük hasonlóan hepehupás, mint tavaly. Viszont azt gondolom, hogy lesz gyors megoldás a problémájukra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!