Red Bull: A Ferraritól már Melbourne-ben is ezt vártuk - F1VILÁG.HU

Red Bull: A Ferraritól már Melbourne-ben is ezt vártuk

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzői, Max Verstappen és Pierre Gasly egyelőre nem teljesen elégedett a Red Bull versenygépével az F1-es Bahreini Nagydíj első két szabadedzését követően.
Fotó: Red Bull Racing

Az első szabadedzésen közvetlenül a Ferrari és a Mercedes mögött végzett a két Red Bull, a második gyakorláson azonban Max Verstappen 8 tizedmásodperces hátrányban végzett Sebastian Vettel idejéhez képest, és Nico Hülkenberg mögött, a 6. pozícióban zárt. 

„A közepes abroncsokkal nagyon versenyképesek voltunk” – nyilatkozta Verstappen. „Gyorsnak kellett volna lennünk, de az utolsó kanyarból kijövet volt egy kis problémám, szóval veszítettem néhány tizedet.”

„De aztán a lágy abroncsokkal nem volt meg a tapadás, ami kellett volna. Ezt meg kell vizsgálnunk.”

Gasly az első és a második szabadedzésen is panaszkodott a beállításokra, és elmondta, összességében eredményes napjuk volt, de nem volt tökéletes az autó. Hasonlóan Verstappenhez, ő is a lágy abroncsokkal küszködött. 

„Az első szabadedzés jó volt, a második is, de a lágy gumikkal kipróbáltunk valamit, ami nem igazán működött” – nyilatkozta Gasly. 

„A lágy abroncsokkal még nincs meg a tempónk, de éjjel dolgozni fogunk azon, hogy megoldást találjunk holnapra.” 

A Red Bull pilótái elmondták, egyáltalán nem lepődtek meg a Ferrari pénteki tempóján, szerintük számítani lehet arra, hogy az olaszok egész hétvégén ilyen teljesítményt nyújtanak majd.

„Nem tudom, hogy mi történt Melbourne-ben, de most újra nagyon versenyképesek” – mondta Verstappen. „Ez az, amire már Melbourne-ben is számítottunk.”

Gasly hozzátette, tudták, hogy a Ferrari gyors lesz, különösen a bahreini pályán: „Egész eddig gyorsak voltak, Ausztrália furcsa volt. De világos, hogy nagyon erősnek tűnnek ezen a hétvégén.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!