Red Bull: A Honda szeretne motort adni nekünk

A Red Bull F1-es csapatát irányító Christian Horner Mexikóban elárulta, a Honda nagyon is szeretne motorokat adni az istállónak 2016-ra, a McLaren főnöke, Ron Dennis azonban akadályt fog gördíteni az üzlet útjába.


A Red Bull F1-es csapatát irányító Christian Horner Mexikóban elárulta, a Honda nagyon is szeretne motorokat adni az istállónak 2016-ra, a McLaren főnöke, Ron Dennis azonban akadályt fog gördíteni az üzlet útjába.

A királykategória kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone hintette el a múlt héten először, Dennis egyáltalán nem szeretné, ha motorpartnerük jövőre a Red Bullt is ellátná erőforrásokkal, mindezt pedig Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója meg is erősítette Mexikóban.

A Honda részéről mindazonáltal Arai Jaszuhisza motorsport-igazgató úgy nyilatkozott, nyitottak az egyezségre, és jelenleg is zajlanak a tárgyalások.

„Ron Dennisen kívül még senkivel sem beszéltem a McLarennél, ám ott ő az az ember, akinek szava van, és az álláspontja elég világos” – fogalmazott Christian Horner Mexikóban.

„A Honda nagyon szeretné, de sajnos van egy szerződésük a McLarennel, aminek semmi köze hozzánk. Szóval maguk között kell eldönteni, hogy mitévők legyenek.”

Miközben Dennisnek vétójoga van, Bernie Ecclestone szerint a Honda az FIA-val és a FOM-mal is aláírt egy megállapodást, miszerint F1-es csatlakozását feltételhez kötötték: ennek értelmében pedig az első évben egy, a másodikban kettő, a harmadikban pedig három csapatot is ellátnak erőforrásaikkal.

Ezzel kapcsolatban a Red Bull csapatfőnöke elmondta: „Ez az érintett felek dolga. Fogalmam sincs. Kérdezzék őket!”

„Mi nem leszünk érintettek ebben. Bernie és Jean Todt világossá tették álláspontjukat a helyzettel kapcsolatban, szóval rájuk támaszkodunk.”

A témához kapcsolódik, hogy a Ferrari nemrég megvétózta az FIA azon törekvését, miszerint 12 millió euróban maximalizálja az F1-es motorokért kérhető pénzösszeget.

Horner utalt rá, a Dennisszel való egyezkedés során a Red Bulltól jelentősen többet kértek.

„Nyilván nem fogok belemenni a részletekbe, de fogalmazzunk úgy, hogy az összegnek semmi köze nem volt ahhoz, mint amit Jean Todt célként tűzött ki.”

Amikor a szakembert arról kérdezték, jelenlegi partnerük, a Renault lehet-e az egyetlen opció a Red Bull számára, így felelt: „Nincs sok választásunk. Valami más talán lehet. Majd meglátjuk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!