Friss hírek

Red Bull: A Hondával folytatjuk, az FIA döntésére várunk

BUDAPEST, HUNGARY - JULY 18: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 leaves the garage during qualifying for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 18, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Getty Images/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24NVQHQ1S2111 // Usage for editorial use only //
Megszületett a megállapodás a Red Bull és a Honda között, így az energiaital-gyárosok két Forma-1-es csapata 2021 után is a japán gyártó erőforrásait használhatja a Forma-1-ben. Most a Nemzetközi Automobil Szövetségen (FIA) a sor, hogy bejelentse: 2022-től befagyasztják a motorfejlesztéseket a száguldó cirkuszban.

A Honda még tavaly ősszel jelentette be, a 2021-es idény végén kivonul a Forma-1-ből. A vállalat döntése derült égből villámcsapásként érte a Red Bull Racinget és az AlphaTaurit, ám hamar világossá vált, az energiaital-gyárosok számára az egyetlen járható út az lenne, ha 2022-től is a Honda motorjait használnák a Forma-1-ben.

Ehhez viszont elengedhetetlen volna, hogy befagyasszák a motorfejlesztéseket, melyre már a riválisok többsége is rábólintott.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója az Auto Motor und Sport című szaklapnak nyilatkozva nemrég megerősítette, megszületett a megállapodás köztük és a Honda között.

„Mindent tisztáztunk. Elérkezett a pillanat. Mindenki a startvonalon áll. Ám addig nincs megállapodás, amíg nincs írásos dokumentum az FIA-tól, hogy a motorfejlesztések is leállnak” – mondta a szakember. „Az FIA döntésére várunk. A megfelelő pontosítást jövő héten meg kell tenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek