Friss hírek

Red Bull: A Hondával folytatjuk, az FIA döntésére várunk

Megszületett a megállapodás a Red Bull és a Honda között, így az energiaital-gyárosok két Forma-1-es csapata 2021 után is a japán gyártó erőforrásait használhatja a Forma-1-ben. Most a Nemzetközi Automobil Szövetségen (FIA) a sor, hogy bejelentse: 2022-től befagyasztják a motorfejlesztéseket a száguldó cirkuszban.

A Honda még tavaly ősszel jelentette be, a 2021-es idény végén kivonul a Forma-1-ből. A vállalat döntése derült égből villámcsapásként érte a Red Bull Racinget és az AlphaTaurit, ám hamar világossá vált, az energiaital-gyárosok számára az egyetlen járható út az lenne, ha 2022-től is a Honda motorjait használnák a Forma-1-ben.

Ehhez viszont elengedhetetlen volna, hogy befagyasszák a motorfejlesztéseket, melyre már a riválisok többsége is rábólintott.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója az Auto Motor und Sport című szaklapnak nyilatkozva nemrég megerősítette, megszületett a megállapodás köztük és a Honda között.

„Mindent tisztáztunk. Elérkezett a pillanat. Mindenki a startvonalon áll. Ám addig nincs megállapodás, amíg nincs írásos dokumentum az FIA-tól, hogy a motorfejlesztések is leállnak” – mondta a szakember. „Az FIA döntésére várunk. A megfelelő pontosítást jövő héten meg kell tenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!