Friss hírek

Red Bull: A Hondával közösen méltó ellenfelek lehetünk idén!

Igazán komoly célokat tűzött ki maga elé 2020-ra a Red Bull Forma-1-es csapata, Christian Horner csapatfőnök pedig úgy véli, idén méltó ellenfelei lehetnek a Mercedesnek és a Ferrarinak. Ez pedig nagyban köszönhető a Hondának.

Az energiaital-gyárosok tavaly léptek szövetségre a japán gyártóval, első közös évükben pedig három futamgyőzelmet is szereztek.

A Red Bull számára azért is felemelő volt a 2019-es szezon, mert a korábbi években, a V6-os hibrid erőforrások bevezetése óta képtelen volt jó eredményeket elérni a Renault motorjaival.

Christian Horner csapatfőnök a minap egy interjúban arról beszélt, úgy érzi, eddig hiányzott egy szükséges összetevő, most viszont már a motor is adott ahhoz, hogy a világbajnoki címért harcoljanak újra.

„Azt gondolom, nagyon erős csapatunk van” – mondta a szakember. „A versenyzőpárosunk, a csapatunk, az erősség és mélység a csapaton belül… És motorpartnerünk és kulcsfontosságú.”

„Ez utóbbi volt a hiányzó összetevő az elmúlt néhány évben, és azt gondolom, hogy a Hondával való kapcsolatunk folyamatosan fejlődött a tavalyi év során, három győzelmet szereztünk, valamint pole pozíciókat.”

„A második évnek a folytonosság elvét követve vághatunk neki, az erőforrás jobban integrálva van a kasztniba. Természetesen a várakozásaink is nőttek, és nagyon nagyok a céljaink idén. Ez a kihívás.”

„Tudjuk, hogy erős ellenfeleink vannak, de azt gondolom, megvan bennünk az erő ahhoz, hogy nagy kihívást jelentsünk nekik idén.”

A hatnapos előszezoni teszteken a Red Bull 780 kört tett meg, és az egykörös tempó is erősnek tűnt. Horner azt mondja, optimistán várja az új idényt.

„Egyszerűen úgy tűnik, hogy felkészültebben várhatjuk az új szezont, mint 12 hónappal ezelőtt. A partnerség sokat fejlődött köztünk és a Honda között, a szabályok pedig stabilak maradtak… Szóval remélhetőleg jó formában vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!