Red Bull: A konstruktőri címhez csoda kellene, de Verstappen oroszlánként harcol! - F1VILÁG.HU

Red Bull: A konstruktőri címhez csoda kellene, de Verstappen oroszlánként harcol!

HIRDETÉS
Csodára lenne szüksége a Red Bull Forma-1-es csapatának ahhoz, hogy megnyerje a konstruktőri bajnoki címe 2021-ben – mondja az istálló csapatfőnöke, Christian Horner.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 04: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on from the pitwall during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 04, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Giuseppe Cacace - Pool/Getty Images)

A múlt hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíj előtt az energiaital-gyárosok csupán 5 pontos lemaradásban voltak a Mercedes mögött, a dzsiddai verseny azonban nem a várakozásaik szerint alakult: Max Verstappen csak a 2. helyen ért célba Lewis Hamilton mögött, Sergio Perez pedig már a futam első felében kiesett egy baleset miatt.

A Red Bull így a szezonzáró hétvégét megelőzően 28 pontos hátrányban van a csapatok versyenében a Mercedes mögött.

„Ami a konstruktőri versenyt illeti, hátrányban vagyunk, csodára lenne szükségünk, hogy megnyerjük” – mondta Christian Horner.

„Egy lövésünk lesz még arra, hogy az egyéni trófeát megnyerjük Maxszal. Valaki, vagy Lewis, vagy Max győztesként kerül ki a következő hétvége után. De a versenyzői bajnoki cím az, aminek presztízse van. Nem abban van a pénz, de annak van presztízse. Az az, amelyikre az emberek emlékeznek.”

Horner azt mondja, a Mercedes lendületben van, Verstappen viszont „oroszlánként” harcol, és megtesz mindent azért, hogy megnyerje az év utolsó versenyét.

„Az abu dhabi pályán ismét változtattak, szóval más jellegű pálya lett. Azonos pontszámmal érkezünk meg oda, a győzelmek száma miatt állunk az élen. Nyílt sisakos a küzdelem, ahogy egész évben. A Mercedes most sorozatban hármat nyert, Max pedig az előtte lévő kettőn győzedelmeskedett.”

„Hogy ki nyeri a bajnokságot? Fogalmam sincs. Nyilván láttuk az elmúlt versenyeken a teljesítményeket, a Mercedes formában van, de Max ismét úgy harcolt, mint egy oroszlán. Mindent beleadott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: A konstruktőri címhez csoda kellene, de Verstappen oroszlánként harcol!
Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt
Sainz: Nem volt esély a Mercedes legyőzésére…
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!