Friss hírek

Red Bull: A lágyabb gumik nekünk kedvezhetnek jövő hétvégén

A vártnál könnyebb győzelmet aratott a vasárnapi Stájer Nagydíjon Max Verstappen – ezt nyilatkozta a futamot követően a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko.

Verstappen idei negyedik győzelmét szerezte meg Spielbergben, a második helyen befutó Lewis Hamilton 35 másodperces hátrányban ért célba – igaz, ő a hajrában kiállt másodszor is a bokszba, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört.

Győzelmének köszönhetően Verstappen 18 pontra növelte előnyét a tabellán, míg a Red Bull 40 ponttal vezet a Mercedes előtt.

A Forma-1 mezőnye pedig jövő hétvégén ugyanitt vendégeskedik majd, hiszen az Osztrák Nagydíjat is a Red Bull Ringen rendezik – a Pirelli ráadásul lágyabb gumikeverékekkel érkezik majd, ami a Red Bull kezére játszhat.

„Remélem, hogy jövő héten újabb győzelmet ünnepelhetünk, mert a teljesítmény kiemelkedő volt. Kontrolláltuk a teljes versenyt, Maxnak pedig nem kellett a határokat feszegetnie” – mondta Helmut Marko.

„A gumik degradációja nálunk jobb volt, mint a Mercedesnél. Jövő héten pedig lágyabb abroncsok lesznek itt, szóval remélem, hogy ez nekünk kedvez majd.”

„Az egyetlen keserűség, hogy Perez fél másodperccel lemaradt a 3. helyről. Ha úgy sikerült volna a kerékcserénk, mint általában, akkor a győzelem mellett meglett volna a 3. hely is.”

„De nagyon örülünk, és köszönettel tartozunk a főnökünknek [Dietrich Mateschitznek], aki mindezt lehetővé tette ezen a pályán. Ő biztosítja az alapot két Forma-1-es csapatunkhoz, most pedig van egy holland versenyzőnk, aki szárnyal – nem vezet, valósággal repül.”

Marko elárulta, nem gondolták, hogy ennyire dominálnak majd a versenyen – valójában még spórolni is tudtak a hajrában.

„Számítottunk arra, hogy elöl leszünk, de arra nem, hogy ilyen könnyen. A versenytempó tekintetében a Mercedes általában közelebb van, ezúttal viszont sokkal jobban degradálódtak az abroncsaik, mi pedig le is tudtunk lassítani. 6 másodpercnél mondtuk Maxnak, hogy tartsa ezt a távolságot. A végén aztán megnőtt 10 másodpercre is, de könnyen, mindenféle kockázat nélkül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!