Red Bull: A Mercedes hihetetlen munkát végzett - F1VILÁG.HU

Red Bull: A Mercedes hihetetlen munkát végzett

HIRDETÉS

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint az, amit a Mercedes véghezvitt az elmúlt évben, egész egyszerűen elképesztő.


A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint az, amit a Mercedes véghezvitt az elmúlt évben, egész egyszerűen elképesztő.

A német istálló ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel zsebelte be úgy a konstruktőri, mint az egyéni bajnoki címet a királykategóriában, V6-os motorja pedig mérföldekkel a riválisoké előtt járt úgy teljesítmény, mint megbízhatóság tekintetében.

„Azt gondolom, a lemaradás a Mercedeshez képest sokkal nagyobb volt, mint vártuk” – mondta Christian Horner.

„Tartottunk attól, hogy hátrányban leszünk, de jóval nagyobb lett a lemaradásunk. Mindenekelőtt gratulálnunk kell a Mercedesnek, akik tényleg hihetetlen munkát végeztek az erőforrásukkal.”

„Mi pedig a lehető legrosszabb helyzetbe kerültünk a Renault-val – nem voltunk valami versenyképesek egy megbízhatatlan motorral. De minden dicséret megilleti őket is azért, hogy megoldották a megbízhatósággal kapcsolatos problémákat.”

„Most a teljesítménybeli hátrány ledolgozására kell összpontosítanunk.”

Horner abban bízik, a Renault-ná lezajlott átszervezéseknek, valamint a Red Bull megerősített státuszának köszönhetően 2015-ben jóval szorosabb lehet a küzdelem.

„Azt gondolom, stratégiailag a Mercedes többet invesztált, mint a Renault. Ezzel tisztában voltunk, és űztük-hajtottuk is a Renault-t, de sajnos a menedzsmentbeli változások későn érkeztek, így a 2014-es évre már nem lehetettek hatással. De remélhetőleg a következő néhány idényben láthatjuk ennek az eredményét.”

„Azt gondolom, szükség volt arra, hogy a Red Bullt kvázi gyári csapatként kezeljék, mivel fontos, hogy ezeket az erőforrásokat a lehető legjobban integráljuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!