Red Bull: A Mercedes idén is dominálni fog - F1VILÁG.HU

Red Bull: A Mercedes idén is dominálni fog

HIRDETÉS

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz szerint a Mercedes Forma-1-es csapata 2015-ben is dominálni fog majd.


A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz szerint a Mercedes Forma-1-es csapata 2015-ben is dominálni fog majd.

Habár a múlt heti jerezi teszten a Ferrari versenyzői futották a legjobb köridőket, a megtett kilométerek tekintetében a Mercedesek végeztek a legjobban.

A Red Bull tulajdonosa, Dieter Mateschitz is kilátogatott a dél-spanyolországi versenypályára, ahol találkozott a Red Bull és a Toro Rosso versenyzőivel, illetve a csapatok vezetőségével.

„A Mercedes még mindig elöl van, úgy tűnik, nem lesz változás a dominanciájukat tekintve” – mondta az üzletember.

A Red Bull jerezi gyakorlását több probléma is hátráltatta, a Renault azonban nem tulajdonított komoly jelentőséget ezeknek.

„Ha a Renault 40-50 lóerőre le tudja csökkenteni hátrányát a Mercedesszel szemben, akkor jó pozícióban lehetünk, feltéve persze, ha újra jó autónk lesz. De efelől nincs kétségem” – folytatta Matechitz.

„Ha csökkenteni tudnánk a hátrányunkat, már azt sikerként könyvelnénk el.”

A Toro Rosso tesztje simábban alakult, mint a Red Bullé, Franz Tost csapatfőnök szerint pedig a faenzai istálló elcsípheti a konstruktőri ötödik helyet idén.

„Két kiváló fiatal versenyzőnk van ebben a csapatban, a cél pedig nem változott” – mondta ezzel kapcsolatban Mateschitz.

Hirdetés

„A Toro Rosso egy iskola a fiataljaink számára. Osztom Franz Tost véleményét, miszerint a Toro Rossónak a konstruktőri ötödik helyért kellene harcolnia idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!