Friss hírek

Red Bull: A Mercedes megalkotta a legkomplettebb F1-es autót

Nehéz dolga van a Red Bull Forma-1-es csapatának, Christian Horner szerint ugyanis a Mercedes az idei évre megalkotta a modern éra „legkomplettebb” versenyautóját.

Az energiaital-gyárosok annak reményében vágtak neki a 2021-es évnek, hogy harcba tudnak szállni a világbajnoki címért. Hamar kiderült azonban, a Mercedes ezúttal is lehetetlen lesz megverni, a Red Bull pedig jobbára néhány futamgyőzelemben bízhat.

10 verseny után az osztrák istálló hátránya 174 pont a konstruktőri tabellán, míg az összetettben 3. helyet elfoglaló Max Verstappen 77 ponttal van lemaradva Lewis Hamiltontól.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az F1Világnak nyilatkozva a szocsi versenyt követően azt mondta, természetesen mindent megtesznek azért, hogy javítsanak versenyautójukon, és bíznak abban, hogy sikerül jövőre közelebb kerülniük a Mercedeshez, a nagy lehetőség azonban csak 2022-ben, az új szabályokkal érkezhet.

„Nyilvánvalóan ez az autó szolgál majd a 2021-es versenyautónk alapjául, a jelentős részét átmentjük a jövő évre” – mondta lapunk kérdésére Horner.

„Természetesen nagyon keményen fogunk dolgozni a szezon végéig azon, hogy a lehető legjobban megértsük az autó teljesítményét. 3 hónap van még hátra a fejlesztésekhez, és a teljes csapat erre fókuszál most.”

„2021-re a mostani autók DNS-ét mentjük át, de ez persze nem jelenti azt, hogy nem tudunk többet kihozni majd a versenygépünkből, és hatékonyan fejleszteni azt. Szóval természetesen úgy gondolom, hogy csökkenteni tudjuk majd a hátrányunkat.”

„Nincs csodaszer. Az autó minden területén javítanunk kell. Szóval az egész csapat a Hondával együtt erre fókuszál.”

Horner szerint nagyon nehéz dolguk van, a Mercedes ugyanis 2020-ra megalkotta a Forma-1 legkomplettebb versenyautóját.

„A Mercedes nagyon jó munkát végzett idén: feltehetően az idei a legkomplettebb és legkiforrottabb autójuk az elmúlt 6-7 évben. Szóval nagyon magasra tették a lécet, de nekünk is ezt kell célul kitűznünk.”

Arra a kérdésre, hogy maga a Red Bull, vagy a Honda tud-e még nagy fejlődést elérni, Horner így felelt: „Mindig a kettő kombinációjáról van szó. Együtt kell dolgoznunk, de ugyanaz a célunk.”

„Bízom benne, hogy oda tudunk érni. A Mercedesnek nagyon komoly domináns periódusa volt. Ám mint tudjuk, ez minden sportban véget ér egyszer. Ez elkerülhetetlen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!