Red Bull: A Mercedes megalkotta a legkomplettebb F1-es autót - F1VILÁG.HU

Red Bull: A Mercedes megalkotta a legkomplettebb F1-es autót

HIRDETÉS
Nehéz dolga van a Red Bull Forma-1-es csapatának, Christian Horner szerint ugyanis a Mercedes az idei évre megalkotta a modern éra „legkomplettebb” versenyautóját.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 18: Valtteri Bottas of Finland driving the (77) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W11 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 18, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24NVE9JVD1W11 // Usage for editorial use only //

Az energiaital-gyárosok annak reményében vágtak neki a 2021-es évnek, hogy harcba tudnak szállni a világbajnoki címért. Hamar kiderült azonban, a Mercedes ezúttal is lehetetlen lesz megverni, a Red Bull pedig jobbára néhány futamgyőzelemben bízhat.

10 verseny után az osztrák istálló hátránya 174 pont a konstruktőri tabellán, míg az összetettben 3. helyet elfoglaló Max Verstappen 77 ponttal van lemaradva Lewis Hamiltontól.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az F1Világnak nyilatkozva a szocsi versenyt követően azt mondta, természetesen mindent megtesznek azért, hogy javítsanak versenyautójukon, és bíznak abban, hogy sikerül jövőre közelebb kerülniük a Mercedeshez, a nagy lehetőség azonban csak 2022-ben, az új szabályokkal érkezhet.

„Nyilvánvalóan ez az autó szolgál majd a 2021-es versenyautónk alapjául, a jelentős részét átmentjük a jövő évre” – mondta lapunk kérdésére Horner.

„Természetesen nagyon keményen fogunk dolgozni a szezon végéig azon, hogy a lehető legjobban megértsük az autó teljesítményét. 3 hónap van még hátra a fejlesztésekhez, és a teljes csapat erre fókuszál most.”

„2021-re a mostani autók DNS-ét mentjük át, de ez persze nem jelenti azt, hogy nem tudunk többet kihozni majd a versenygépünkből, és hatékonyan fejleszteni azt. Szóval természetesen úgy gondolom, hogy csökkenteni tudjuk majd a hátrányunkat.”

„Nincs csodaszer. Az autó minden területén javítanunk kell. Szóval az egész csapat a Hondával együtt erre fókuszál.”

Horner szerint nagyon nehéz dolguk van, a Mercedes ugyanis 2020-ra megalkotta a Forma-1 legkomplettebb versenyautóját.

„A Mercedes nagyon jó munkát végzett idén: feltehetően az idei a legkomplettebb és legkiforrottabb autójuk az elmúlt 6-7 évben. Szóval nagyon magasra tették a lécet, de nekünk is ezt kell célul kitűznünk.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy maga a Red Bull, vagy a Honda tud-e még nagy fejlődést elérni, Horner így felelt: „Mindig a kettő kombinációjáról van szó. Együtt kell dolgoznunk, de ugyanaz a célunk.”

„Bízom benne, hogy oda tudunk érni. A Mercedesnek nagyon komoly domináns periódusa volt. Ám mint tudjuk, ez minden sportban véget ér egyszer. Ez elkerülhetetlen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!