Friss hírek

Red Bull: A Mercedesnek le kellene szerződtetnie Vettelt!

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko azt mondja, szerinte a Mercedesnek le kellene szerződtetnie Sebastian Vettelt, az ugyanis óriási reklámértékkel bírna az ezüstnyilak számára.

A négyszeres világbajnok a 2020-as év végén távozik a Ferraritól, azt pedig továbbra sem tudni, marad-e az F1-ben.

Úgy hírlik, a német csak abban az esetben folytatná a versenyzést a királykategóriában, ha a Mercedeshez szerződhetne.

A négyszeres világbajnok a Red Bullnál is bepróbálkozott, volt csapatánál azonban nincs hely számára – erről Helmut Marko beszélt ismét.

„Beszéltem Sebastiannal” – mondta a Red Bull tanácsadója a Skynak adott interjújában.

A szakember nem csinált titkot abból, hogy Vettel „természetesen megvizsgáltuk az opciókat és a lehetőségeket a Red Bullnál”, azonban világossá tette: „Sajnos nálunk nincs lehetőség. Élő szerződésünk van Maxszal és Alex Albonnal. Ezért biztosan nem fog megtörténni. Szerintem a helyzet az, hogy Seb akkor folytatná, ha győztes csapathoz szerződhet, és ez ebben az esetben a Mercedes lenne. Ő egy négyszeres világbajnok, aki rengeteget ért el ebben a sportban, jó anyagi helyzetben van. Szóval szerintem ahelyett, hogy egy középcsapathoz szerződne, inkább abbahagyja, ez illene a stílusához is.”

Marko azt mondja, a Mercedes, illetve a Forma-1 szempontjából „szenzációs projekt” lenne, ha Vettel Lewis Hamilton csapattársa lenne, még ha lennének is belső csatározások.

A szakember azt mondja, még ha egy nagyon versenyképes Mercedesszel folyton Hamilton és Vettel győzne, ami nem tenne olyan jót a sportnak, a két világbajnok párharca nagyon nézőcsalogató lenne.

„Ha jól értelmezem Toto szavait, ez a Mercedes döntése. A Mercedes a marketing miatt csinálhatná ezt. És ez lenne a lehető legjobb és legerősebb párosítás.”

Marko hozzátette, ha jó barátja, Niki Lauda még élne, „biztosan azt tanácsolná neki, hogy szerződtesse le Vettelt”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Red Bull: A Mercedesnek le kellene szerződtetnie Vettelt!
Nem lehet javítani Leclerc motorját, büntetésre számíthat
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!