Red Bull: A Mercedesnek le kellene szerződtetnie Vettelt!

SHANGHAI, CHINA - APRIL 15: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko, Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talk after the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 15, 2018 in Shanghai, China. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko azt mondja, szerinte a Mercedesnek le kellene szerződtetnie Sebastian Vettelt, az ugyanis óriási reklámértékkel bírna az ezüstnyilak számára.

A négyszeres világbajnok a 2020-as év végén távozik a Ferraritól, azt pedig továbbra sem tudni, marad-e az F1-ben.

Úgy hírlik, a német csak abban az esetben folytatná a versenyzést a királykategóriában, ha a Mercedeshez szerződhetne.

A négyszeres világbajnok a Red Bullnál is bepróbálkozott, volt csapatánál azonban nincs hely számára – erről Helmut Marko beszélt ismét.

„Beszéltem Sebastiannal” – mondta a Red Bull tanácsadója a Skynak adott interjújában.

A szakember nem csinált titkot abból, hogy Vettel „természetesen megvizsgáltuk az opciókat és a lehetőségeket a Red Bullnál”, azonban világossá tette: „Sajnos nálunk nincs lehetőség. Élő szerződésünk van Maxszal és Alex Albonnal. Ezért biztosan nem fog megtörténni. Szerintem a helyzet az, hogy Seb akkor folytatná, ha győztes csapathoz szerződhet, és ez ebben az esetben a Mercedes lenne. Ő egy négyszeres világbajnok, aki rengeteget ért el ebben a sportban, jó anyagi helyzetben van. Szóval szerintem ahelyett, hogy egy középcsapathoz szerződne, inkább abbahagyja, ez illene a stílusához is.”

Marko azt mondja, a Mercedes, illetve a Forma-1 szempontjából „szenzációs projekt” lenne, ha Vettel Lewis Hamilton csapattársa lenne, még ha lennének is belső csatározások.

A szakember azt mondja, még ha egy nagyon versenyképes Mercedesszel folyton Hamilton és Vettel győzne, ami nem tenne olyan jót a sportnak, a két világbajnok párharca nagyon nézőcsalogató lenne.

„Ha jól értelmezem Toto szavait, ez a Mercedes döntése. A Mercedes a marketing miatt csinálhatná ezt. És ez lenne a lehető legjobb és legerősebb párosítás.”

Marko hozzátette, ha jó barátja, Niki Lauda még élne, „biztosan azt tanácsolná neki, hogy szerződtesse le Vettelt”.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS