Red Bull: A mi autónk „nyugodtabb”, de a Mercedes a favorit - F1VILÁG.HU

Red Bull: A mi autónk „nyugodtabb”, de a Mercedes a favorit

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint nekik jelenleg „nyugodtabb” autójuk van, mint a Mercedesnek, ám továbbra is úgy látja, a címvédő istálló várhatja favoritként a 2021-es világbajnokságot.

Az energiaital-gyárosok számára remekül sikerült a bahreini felkészülés, míg a Mercedesnek kezelhetőségi- és műszaki problémái is akadtak új autójával.

Helmut Marko szerint ennek ellenére a német istálló a favorit, ráadásul biztos benne, a Mercedes nem mutatta ki a foga fehérjét a múlt hétvégi teszteken.

 

„Tudjuk, hogy a Mercedes a favorit, és gyanítom, hogy jóval több üzemanyaggal köröztek, mint mi. Maga a tény, hogy az üzemanyag-mennyiséget tekintve nem követték a többieket, azt mutatja, hogy nagyon magabiztosak. Szóval feltételezem, hogy sok van még a tarsolyukban” – mondta a szakember a német RTL-nek, majd ezzel együtt hozzátette, bizakodóak, hiszen remekül sikerült számukra az előszezoni felkészülés.

„Ez volt a legjobb tesztünk, amióta a Red Bull Racing létezik. Kezdettől fogva minden működött.”

„De a Mercedes a favorit, mi pedig a legfőbb kihívóik. Én így látom a helyzetet. Mögöttünk pedig küzdelem lesz majd. Szerintem a McLaren egy kicsit kiemelkedik, de nincs a Mercedes, illetve a mi szintünkön. A középmezőny határozottan szorosabb lett.”

A Red Bull az új, RB16B kódjelű versenyautó kifejlesztése során abban bízott, hogy egy jóval kiszámíthatóbb autót kap a tavalyi modellnél. Helmut Marko szerint sikerült is elérni ezt, így Max Verstappen és Sergio Perez a határokat feszegetik majd vele 2021-ben.

„A Mercedeshez képest a mi autónk határozottan nyugodtabb. Természetesen ez a versenyzők dolgát is megkönnyíti. Kiszámítható, és jobban lehet vele a határon dolgozni. De ez is volt a cél. Nem akartuk lassabbá tenni az autót, hogy könnyebb legyen kontrollálni. Egy gyors, de kiszámítható autót akartunk. És szerintem ezt is sikerült elérni.”

A Red Bull tanácsadója szerint a csapat új igazolása, Sergio Perez már a teszteken megmutatta, hogy jól alkalmazkodik, és tartani tudja majd a lépést Verstappennel.

„Az ő rutinjával és tapasztalatával már most azt várjuk tőle, hogy nagyon közel lesz majd Verstappenhez – legalábbis a versenyeken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!