Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 03: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 03, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-222YCNU8H2111 // Usage for editorial use only //

Red Bull: A padlólemez sérülése megnehezítette a gumikezelést

Red Bull: A padlólemez sérülése megnehezítette a gumikezelést

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, jelentős mértékben megváltozott Max Verstappen autójának egyensúlya a padlólemez sérülése miatt Austinban, ez pedig megnehezítette a gumikezelést a holland számára.

Verstappen a 3. helyen ért célba az Amerikai Nagydíjon a két Mercedes mögött, a futam után azonban elárulta, autójának első szárnya, illetve padlólemeze is megsérült a verseny elején.

A holland szerint akár a győzelemre is esélye lehetett volna, ha nem hiányzik egy jelenetős darab autójának padlólemezéből.

Christian Horner csapatfőnök azt mondja, nagyon versenyképesek voltak a hétvégén, így különösen fájó, hogy végül nem tudtak harcba szállni az elsőségért.

„Elég tisztességes hétvégénk volt, az időmérőn pár századra voltunk a pole-tól, de a hátsó padlólemez jelentős részét elveszítettük rögtön a verseny elején” – mondta a szakember.

„Az első szárny véglapja is megsérült a Bottasszal történt koccanás után az 1-es kanyarban, majd ezután jött a padlólemez sérülése. Nem tudom, hogy ez annak az eredménye volt, hogy Max szélesen vette az első kanyart.”

„De az 5. körtől kezdve már jelentős csökkenést láttunk a terhelésen, és van egy nagy lyuk a padlólemezen.”

Horner azt mondja, a padlólemez sérülése nem a köridőkben mutatkozott meg igazán, sokkal inkább a gumikezelésben az egyensúly változása miatt.

„Nehéz számszerűsíteni a teljesítményt, de egy kicsit nehezebb helyzetbe kerültünk a degradáció tekintetében, mert jelentős mértékben megváltozott az egyensúly.”

„Max a verseny végén nyilván közeledett Lewishoz, és úgy tűnt, Lewis kezd kifogyni a gumikból. De sajnos a lekörözöttek és a sárga zászlók miatt a verseny lényegében elhalt az utolsó pár körben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!