Friss hírek

Red Bull: A padlólemez sérülése megnehezítette a gumikezelést

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, jelentős mértékben megváltozott Max Verstappen autójának egyensúlya a padlólemez sérülése miatt Austinban, ez pedig megnehezítette a gumikezelést a holland számára.

Verstappen a 3. helyen ért célba az Amerikai Nagydíjon a két Mercedes mögött, a futam után azonban elárulta, autójának első szárnya, illetve padlólemeze is megsérült a verseny elején.

A holland szerint akár a győzelemre is esélye lehetett volna, ha nem hiányzik egy jelenetős darab autójának padlólemezéből.

Hirdetés
 

Christian Horner csapatfőnök azt mondja, nagyon versenyképesek voltak a hétvégén, így különösen fájó, hogy végül nem tudtak harcba szállni az elsőségért.

„Elég tisztességes hétvégénk volt, az időmérőn pár századra voltunk a pole-tól, de a hátsó padlólemez jelentős részét elveszítettük rögtön a verseny elején” – mondta a szakember.

„Az első szárny véglapja is megsérült a Bottasszal történt koccanás után az 1-es kanyarban, majd ezután jött a padlólemez sérülése. Nem tudom, hogy ez annak az eredménye volt, hogy Max szélesen vette az első kanyart.”

„De az 5. körtől kezdve már jelentős csökkenést láttunk a terhelésen, és van egy nagy lyuk a padlólemezen.”

Horner azt mondja, a padlólemez sérülése nem a köridőkben mutatkozott meg igazán, sokkal inkább a gumikezelésben az egyensúly változása miatt.

„Nehéz számszerűsíteni a teljesítményt, de egy kicsit nehezebb helyzetbe kerültünk a degradáció tekintetében, mert jelentős mértékben megváltozott az egyensúly.”

„Max a verseny végén nyilván közeledett Lewishoz, és úgy tűnt, Lewis kezd kifogyni a gumikból. De sajnos a lekörözöttek és a sárga zászlók miatt a verseny lényegében elhalt az utolsó pár körben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!