Friss hírek

Red Bull: A „paranoiás” Wolff áll a változások útjába

A Red Bull motorsport tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt állítja, a „paranoiás” Toto Wolff, illetve a Mercedes gördít akadályt a 2017-re tervezett drasztikus szabályok útjába.


A Red Bull motorsport tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt állítja, a „paranoiás” Toto Wolff, illetve a Mercedes gördít akadályt a 2017-re tervezett drasztikus szabályok útjába.

Marko szerint a német istálló és annak motorsport-főnöke attól tart, a jelentős változások miatt véget ér egyeduralma a száguldó cirkuszban.

„Totót, illetve azokat a csapatokat kivéve, melyeknek meg kell követniük őt a szerződéseik miatt, mindenki a változtatások mellett áll” – mondta a Red Bull tanácsadója a Motorsport-Magazinnak.

„Még a Ferrari elnöke is egyetért ebben. Csak Wolff úr ennyire paranoiás, mert attól tart, hogy a Mercedes elveszíti uralmát, ha csak a legkisebb mértékben is változtatunk a motoron vagy a kasztnin. Toto Wolff mindent megtesz azért, hogy megakadályozzon mindennemű változást.”

Wolff egyébként a napokban azt mondta, főleg azért van az új szabályok ellen, mert azt látja, hogy egyre inkább kiegyenlítődnek az erőviszonyok.

„Békén kellene hagynunk a szabályokat” – mondta a szakember.

„És lehet, hogy ezzel most magunk ellen beszélek, hiszen már nem vagyunk akkora előnyben, mint tavaly. A versenyek viszont nagyszerűek, és még jobbak lesznek, ha békén hagyjuk a szabályokat.”

A V6-os hibrid erőforrások bevezetése óta a Mercedes dominál az F1-ben, idén azonban a német istálló előnye szemmel láthatóan kisebb, mint 2014-ben és 2015-ben.

„Még ha kényelmetlen is a kereskedelmi jogok birtokosának az, hogy ennyi versenyt nyertünk és két világbajnoki címet, minél tovább stabilan hagyjuk a szabályokat, annál jobban kiegyenlítődnek a teljesítmények. Most pontosan ez történik” – magyarázta Wolff.

A csapatoknak egyébként április 30-ig kell dűlőre jutniuk a kérdésben – ez a legkésőbbi időpont, amikorra dönteni kell a 2017-es szabályokról.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Red Bull: A „paranoiás” Wolff áll a változások útjába
Videó: Bottas már beült a 2021-es Mercedesbe
Bemutatót tart ma a Ferrari F1-es csapata
Videó: Kubica vitte pályára az új Alfa Romeót
Verstappen igyekszik reálisan látni bajnoki esélyeit