Friss hírek

Red Bull: A „pink Mercedes” veszélyes lesz Silverstone-ban

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint a hétvégi Brit Nagydíjon is nagyon veszélyesek lesznek majd a Racing Point autói. A szakember azt reméli, nekik is sikerül egy kicsit javulniuk az eddig látottakhoz képest.

A Milton Keynes-i istálló számára nehezen indult az idény, kiderült ugyanis, autójával alapvető aerodinamikai problémák vannak, ezért a versenyzők nehezen birkóznak meg vele.

Max Verstappennek ennek ellenére két dobogó is összejött az idény első három versenyén, habár a Hungaroringen esélyük sem volt Lewis Hamilton és a Mercedes ellen.

„Le a kalappal előttük. Úgy tűnik, még az időjárást is kontroll alatt tartják jelenleg” – mondta mosolyogva Marko, utalva arra, hogy hétvégére az átlagosnál melegebb időt jósolnak Silverstone-ba.

„Attól félek, még alapvetően semmi sem volt változni. De sok minden van a bőröndünkbe az aerodinamikát tekintve. Az új elemek segíthetnek javítani azokon a problémákon, melyekkel a közelmúltban szembesültünk.”

Marko elárulta azt is, kíváncsian várja, mi lesz a vége a Renault és a Racing Point harcának utóbbi istálló versenyautója kapcsán.

„Nincs vele bajom, ha engedik. Akkor majd mi is ugyanezt csináljuk az AlphaTaurival, és pénzt is spórolunk. Az viszont zavar, ha titokban megy a dolog. Ha engedik, úgy kell engedni, hogy 100 százalékig beállsz mögé.”

„Így gyakorlatilag négy Red Bullunk lehetne, ez viszont problémás lenne az olyan istállóknak, mint a Renault vagy a McLaren, akiknek nincs B-csapatuk.”

A szakember szerint a silverstone-i pálya kedvezhet majd a Racing Point autóinak.

„Motorigényes pálya, szóval a ’pink Mercedes’ veszélyes lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!