Red Bull: A Renault jobban tenné, ha ránk fókuszálna

Dr. Helmut Marko szerint a Renault jobban tenné, ha 2016-ban még nem saját gyári csapatára, hanem a Red Bull Racingre összpontosítana.


Dr. Helmut Marko szerint a Renault jobban tenné, ha 2016-ban még nem saját gyári csapatára, hanem a Red Bull Racingre összpontosítana.

Az energiaital-gyárosok és a francia gyártó között az elmúlt évben igencsak megromlott a viszony, a Renault V6-os hibrid erőforrása ugyanis sem teljesítmény, sem megbízhatóság szempontjából nem tudta felvenni a versenyt a riválisokkal.

Miután a Red Bull nem tudott más motorgyártóval megállapodni, idén is a franciák aggregátjait használja a Forma-1-ben – igaz, azokat TAG Heuer néven építi majd autóiba.

A Renault eközben növelte szerepvállalását a száguldó cirkuszban: a Lotus felvásárlása után 2016-ban már gyári csapatként szerepel az F1-ben.

„Ha a Renault-nál elég okosak lennének, minden tekintetben ránk fókuszálnának, mert ezzel a csapattal (Lotus) és ezekkel a versenyzőkkel semmit sem fognak elérni” – idézi Dr. Helmut Marko kritikus szavait a Salzburg Nachrichten című lap.

A Renault az eredeti tervek szerint a Jolyon Palmer – Pastor Maldonado párossal vágott volna neki az idei évnek, a legfrissebb hírek szerint azonban utóbbi versenyző rúdja igencsak kifelé áll a csapattól, helyét pedig a dán Kevin Magnussen veheti át.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései