Friss hírek

Red Bull: A vb-címre fókuszálunk, nem a hajlékony szárnyakra

Nem igazán kíván foglalkozni a hajlékony szárnyak ügyével a Red Bull Forma-1-es csapata – az energiaital-gyárosok a világbajnoki cím megszerzésére összpontosítanak.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szigorítása miatt a Red Bull azon csapatok közé tartozik, melyeknek a Francia Nagydíjtól kezdve megerősített hátsó szárnnyal kell pályára gurulniuk, eddig használt elemeik ugyanis nagy sebességnél szemmel látható módon elhajlottak.

Minderre a Mercedes csapata hívta fel a figyelmet, a német istálló pedig örül az FIA reagálásának, annak ugyanakkor nem, hogy Monaco után Bakuban is a hajlékony elemekkel versenyeznek majd riválisaik.

A német istálló óvást is kilátásba helyezett, Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója ugyanakkor nemrég azt mondta, a Mercedes jobban tenné, ha inkább saját első szárnyával foglalkozna.

A szakember most egy interjúban azt mondta, nem igazán zaklatja őket fel a Mercedes erőlködése, inkább saját magukra fókuszálnak.

„A dolog nem fog eszkalálódni a magam részéről” – mondta Marko a német Sport1 kérdésére.

„A saját autónkra koncentrálunk, és arra, hogy megnyerjük a világbajnokságot. Ha a Mercedes szórakozni akar ezzel a szárny-üggyel, joga van hozzá.”

Az energiaital-gyárosok nagy reményekkel várják a bajnokság további részét, Marko ugyanakkor tudja, nehéz lesz legyőzni a Mercedest. A szakember ráadásul hozzátette, „most már a Ferrarival is számolni kell”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!