Red Bull: Aki Vettelt kritizálja, Webbert is leminősíti

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, Sebastian Vettel kritikusai Mark Webber teljesítményét is degradálják azáltal, hogy leminősítik a háromszoros világbajnok elmúlt időszakbéli szereplését.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, Sebastian Vettel kritikusai Mark Webber teljesítményét is degradálják azáltal, hogy leminősítik a háromszoros világbajnok elmúlt időszakbéli szereplését.

Vettel és Webber 2009 óta alkot egy párost az osztrák istállónál: ezen időszak során Vettel 29 futamgyőzelmet aratott és három világbajnoki címet szerzett, míg Webber mindössze kilencszer tudott diadalmaskodni.

Bár rendkívül sikeres volt az elmúlt években, sokan továbbra sem ismerik el Sebastian Vettel teljesítményét, Horner szerint azonban ezzel Mark Webbert is leminősítik.

„Véleményem szerint ez nagyon tiszteletlen Mark Webberrel szemben is, hiszen két autót működtetünk, Mark pedig egy jó versenyző, egy nagyon jó versenyző” – mondta Horner az AUTOSPORT-nak. „Mindig lesznek véleménnyel rendelkező emberek, különösen ellenfeleink közül.”

„Szerintem a legkisebb kétség sem merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy Sebastian egy igazi tehetség.”

Horner elismerte, maradt némi szkepticizmus afölött, hogy Vettel minden idők legjobb versenyzői közé sorolható-e, ám meggyőződése, hogy előbb-utóbb a kritikusok is elismerik a német teljesítményét. Főleg annak fényében, hogy eredményeit olyan komoly ellenfelekkel egy mezőnyben érte el, mint Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Jenson Button, vagy épp Kimi Räikkönen.

„Továbbra is nyernie kell, folyamatosan” – mondta a szakember, amikor arról kérdezték, mit kell tennie a németnek ahhoz, hogy a Forma-1 legendás versenyzői közé sorolják a jövőben.

„Csak azt teheti, hogy a legjobbat nyújtja, és véleményem szerint az, hogy ilyen fiatalon ennyi mindent elért már, igazán figyelemreméltó. És egyre erősebb lesz.”

„A Forma-1 fantasztikus időszakát éli manapság, hiszen itt van Alonso, Hamilton, Räikkönen, Button, Webber… szóval nagyon erős versenyzők vannak odakint. Ő egy olyan időszakban érte el sikereit, amikor mindenki ugyanolyan gumikat használt, és senki sem tesztelhetett. Tehát sokkal kiegyenlítettebbek a feltételek. Emiatt pedig még lenyűgözőbb az egész.”

„Ha a miénk lenne a legjobb autó, minden versenyen kettős győzelemmel zárnánk, mint ahogy a bajnokságban is – de sajnos nem ez a helyzet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!