Red Bull: Albon fenomenális volt! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Albon fenomenális volt!

HIRDETÉS
„Fenomenálisnak” nevezte Alexander Albon austini teljesítményét Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 02: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 02, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-222M68C8N2111 // Usage for editorial use only //

A thai versenyző a 6. helyről vágott neki a vasárnapi versenynek, a rajtnál pedig Charles Leclerc és Carlos Sainz közé került, minek következtében megsérült versenyautójának első szárnya, így már a futam elején a bokszba kényszerült.

Bár visszacsúszott a mezőny végére, egy háromkiállásos stratégiával végül az 5. helyen ért célba.

Christian Horner csapatfőnök a verseny után méltatta a fiatal tehetséget, aki kellő agresszivitással vágott át a mezőnyön.

„Azt gondolom, újra nagyon erős munkát végzett. Az első kanyarban szerintem csak a körülmények áldozatává vált, nem tudom, hogyan lehetett volna elkerülni az ütközést a két autó között” – mondta a szakember.

„Utána nyilván új első szárnyra volt szüksége, kiállt a bokszba, és nagyon hátracsúszott. De ő volt a leggyorsabb a pályán jó néhány körig, és aztán átrágta magát a forgalmon – fenomenális volt!”

„Sainzot háromszor is meg kellett előzni, mivel eltérő taktikán voltak. Nagyon határozott az előzésekben, és nagyon hatékonyan ment keresztül a mezőnyön. Nagyon jól érzi, mi a helyzet az autóval, és most feljött az egyéni pontverseny 6. helyére is 7 verseny után, szóval folyamatosan lenyűgöző a csapatot fejlődésével.”

Albon a Belga Nagydíjon váltotta Pierre Gasly-t a Red Bull csapatánál, az energiaital-gyárosok viszont még nem döntöttek arról, ki lesz Max Verstappen csapattársa 2020-ban.

Amikor Hornert arról kérdezték, Albonnak mit kell tennie még azért, hogy meggyőzze őket, a szakember így felelt: „Jó munkát végez.”

„Szerintem nincs szükség arra, hogy elhamarkodott döntést hozzunk, de minden versenyzőnkkel szerződésünk van a következő évre. Ki fogjuk használni a rendelkezésünkre álló időt, és amikor eljön a megfelelő pillanat, döntünk.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!