Red Bull: Alonso? A Honda miatt lehetetlen lenne!

Marina Bay Circuit, Singapore Sunday 16 September 2018. Fernando Alonso, McLaren, in the drivers parade. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _2ST1470
Fotó: McLaren
A Red Bull Forma-1-es csapatának esze ágában sincs leszerződtetni a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót a 2020-as idényre – ezt Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója árulta el. A szakember arról is beszélt, Alonso menedzsmentje jelezte feléjük, a spanyol egy versenyképes autóval szívesen visszatérne a királykategóriába.

Alonso a tavalyi szezon végén intett búcsút a Forma-1-nek, miután négy gyötrelmes évet töltött el a McLaren csapatával. A wokingiak 2015-ben léptek szövetségre a Hondával, a 2017-es szezon végén azonban útjaik különváltak.

Alonso idén tehát már nincs a királykategóriában, ám az Endurance-világbajnokságon folytatta a versenyzést, emellett megpróbált ismét elindulni az indianapolisi 500 mérföldesen is. A spanyol mindazonáltal többször jelezte már, szívesen visszatérne az F1-be, ám csak akkor, ha győzelemre esélyes autót kapna.

A Red Bull csapata az idei évben lépett szövetségre a Hondával, Max Verstappen révén pedig Ausztriában az első győzelem is összejött. Mivel a csapat másik versenyzője, Pierre Gasly meglehetősen gyengén teljesít, vajon Alonsónak lenne esélye a Red Bullnál? Többek között erről is kérdezték Helmut Markót, no meg arról, hogy felvették-e a kapcsolatot a spanyollal.

„Alonso környezete világossá tette számunkra, hogy elérhető, de a Honda miatt Alonso kvázi lehetetlen” – mondta a szakember a Motorsport.com spanyol kiadásának.

Mint ismert, Alonso a McLarennél eltöltött évek során számos alkalommal kritizálta a japánok munkáját.

Helmut Marko azt mondja, Alonso helyett inkább azzal foglalkoznak, hogy mindenben támogassák Gaslyt.

„Megpróbáljuk elérni, hogy Gasly jobban teljesítsen, ez a szándékunk. Számos dolgon változtatunk most, próbálunk alkalmazkodni, igyekszünk segíteni őt. Arra törekszünk, hogy a lehető legjobban támogassuk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!