Red Bull: Amikor Verstappen nem válaszolt a rádión, megállt az idő... - F1VILÁG.HU

Red Bull: Amikor Verstappen nem válaszolt a rádión, megállt az idő…

HIRDETÉS
A Red Bull Form-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, rendkívül ijesztőek voltak számukra a Max Verstappen múlt vasárnapi balesetét követő másodpercek. A holland már jól van, visszavágásra készül a Hungaroringen.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 03: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 03, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Verstappen a Brit Nagydíj első körében ütközött össze Lewis Hamiltonnal, aki megpróbálta megelőzni őt a Copse nevű kanyarban. A manőver nem jött össze, és miközben Hamilton folytatni tudta a futamot, Verstappen nagy sebességgel a gumifalnak csapódott.

„Ez volt Max pályafutásának legnagyobb balesete, és az első – és remélhetőleg az utolsó – alkalom, hogy kórházba került” – fogalmazott Christian Horner.

„Amikor Max nem tudott reagálni a csapatrádión, megállt az idő. Abban a pillanatban minden mást elfelejtesz, csak a versenyző biztonsága számít, egy olyan személyé, aki mindannyiunk számára családtag. És egy ilyen incidens emlékeztet minket a sportág kockázataira.”

„Amikor végre tudott beszélni, elképesztő módon megkönnyebbültünk, és hihetetlen érzés volt, amikor láttuk, hogy az orvosi csapat kisegíti őt az autóból, habár egy kicsit kábult volt, és támogatni kellett.”

Horner nem győzte méltatni a Forma-1-es versenyautók biztonságát, és természetesen az orvosi csapat munkáját.

„Óriási dicséret illeti ezeknek az autóknak a biztonsági sztenderdjeit, a Halót, a gumifal-rendszert – mert olyan mértékű volt a becsapódás, hogy Max ülése is megsérült. Az autó könnyen felborulhatott volna, és ettől tartott leginkább az orvosi csapat, de szerencsére nem így lett.”

„A becsapódás mértéke miatt – amely során 51G-s erőket mértek – az orvosi csapatnak meg kellett bizonyosodnia arról, hogy nincsenek belső sérülések vagy neurológiai aggályok, például agyrázkódás. Miután elvégezték az elsődleges vizsgálatokat a silverstone-i orvosi központban, úgy döntöttek, hogy Maxot helikopterrel a Coventry Kórházba szállítják CT-re és MRI-re, hogy megbizonyosodjanak arról, minden rendben a belső szervekkel, illetve neurológiailag. Az FIA közleményt adott ki erről, ahogy mi is, szóval mindenki tisztában volt vele.”

„Maxot alaposan megfigyelték, és később, 22 óra körül kiengedték a kórházból, másnap pedig hazautazhatott.”

A Red Bull csapatfőnöke elárulta, Verstappen próbálja maga mögött hagyni a történteket, és arra fókuszál, hogy méltó választ adjon a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon.

Hirdetés

„Beszéltem vele hétfő reggel, és úgy érezte magát, mint aki lenyomot néhány menetet Tyson Furyval. Voltak zúzódásai és karcolásai, de szerencsésnek érezte magát, és persze hálás volt az orvosi csapatnak, mint ahogy mindannyian. És Max a stílusához illően próbálja kiverni a fejéből a történteket, és a magyarországi hétvégére koncentrál.”

„A magyarországi egy másmilyen kihívás lesz a csapat és az autó számára, és mindannyian teljesen motiváltak vagyunk abban, hogy megtartsuk előnyünket a bajnokságban. Max semmin nem fog rágódni a Silverstone-ban történtekkel kapcsolatban, és a pályán fog válaszolni. Eltökélt abban, hogy maga mögött hagyja a balesetet, és extra motivációként használja majd a szezon további részére, ahogy mi is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!