Red Bull: Az erős kezdés kulcsfontosságú a ránk kiszabott büntetés miatt - F1VILÁG.HU

Red Bull: Az erős kezdés kulcsfontosságú a ránk kiszabott büntetés miatt

HIRDETÉS
A költségvetési szabályok megszegése miatt kapott büntetés okán nagyon fontos a Red Bull Forma-1-es csapata számára, hogy egy sima kettős győzelemmel tudta kezdeni az évet Bahreinben.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 05: Race winner Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 and Second placed Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 05, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Az energiaital-gyárosok ellemondást nem tűrő teljesítménnyel zsebelték be az elsőséget a szahíri hétvégén, a csapat sikerét pedig Sergio Perez tette teljessé 2. helyével. Egy évvel ezelőtt a Red Bull számára katasztrofálisan indult az év, hiszen mindkét versenyzőjük technikai probléma miatt kiesett.

Mint ismert, a Red Bull a költségvetési szabályok 2021-es megszegése miatt nemcsak pénzbírságot kapott, hanem 12 hónapon át kevesebb időt tölthet el a szélcsatornában fejlesztésekkel – Horner szerint ezért is nagyon fontos az, hogy most nem voltak gondjaik.

„Azt gondolom, az igazán pozitív dolog számunkra az, hogy nincsenek alapvető problémáink, melyek erőforrást és időt emésztenek fel” – fogalmazott a szakember. „A szolid kiindulópont kulcsfontosságú volt számunkra, hogy meg tudjunk birkózni a büntetésünkkel.”

„Ez a büntetés egy 12 hónapos időszak során hátráltat bennünket, tehát nemcsak az idei, hanem a jövő évi autót is érinti.”

A bahreini hétvégén egyébként a Red Bull egy kicsit jobban küszködött a teljesítménnyel, mint az egy héttel korábbi teszten, Horner pedig elárulta, nem az egykörös tempóra fókuszáltak.

„Egy kicsit talán jobban fókuszáltunk a versenyre, mint az időmérőre, és ez meghozta a gyümölcsét vasárnap. Ki tudtuk használni a lágyabb keveréket, különösen a verseny középső szakaszában, és mégis elég tartósak voltak. Egy remekül kivitelezett verseny volt, és remekül visszavágtunk azt követően, hogy a tavalyi 0 pont után idén 43 ponttal távoztunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!