Red Bull: Az időmérős gyengélkedés extra nyomást helyez a versenyzőkre

Fotó: Red Bull Racing
MONTMELO, SPAIN - MAY 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during qualifying for the Spanish Formula One Grand Prix at Circuit de Catalunya on May 12, 2018 in Montmelo, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Extra nyomást helyez a Red Bull versenyzőire az időmérő edzések során az, hogy az általuk használt Renault-motorok továbbra is teljesítménybeli hátrányban vannak a Ferrari és a Mercedes erőforrásaival szemben – mondja Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Max Verstappen és Daniel Ricciardo a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon csak az 5. és 6. helyekről startolhattak, ám mindketten erős versenyt futottak, előbbi versenyző ráadásul a dobogóra is fel tudott állni.

Christian Horner szerint viszont sokkal jobb eredményeket is elérhetnének, ha nem lennének ekkora hátrányban az időmérőkön.

„Azt gondolom, a legfőbb dolog számunkra most az, hogy versenyképesebbek legyünk szombatonként, mert a rajtpozíció rendkívül fontos” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„Most túl nagy nyomás helyeződik versenyzőinkre a Q3-ban, mert még több teljesítményt kell kisajtolniuk, hiszen nem tudunk mit kezdeni a riválisok motormódjaival.”

„Remélhetőleg Montreal környékén már érkezik a következő motorfejlesztés. Reméljük, hogy a teljesítmény is nő majd.”

Arra a kérdésre, hogy jelentős előrelépést vár-e, Horner így válaszolt: „Ezt a kérdést a Renault-nak kell feltenni.”

„Azt gondolom, egy olyan pályán, mint a barcelonai, a pályapozíció a minden. Sajnos a szombati nap negatívan befolyásolja a versenyünket is egy ilyen pályán. Az autónk tempójáról elmondható, hogy egy szinten volt azzal, amire Lewis [Hamilton] is képes volt – főleg a verseny második felében.”

„A probléma akkor van, ha forgalomba kerülünk, hiszen ezáltal sérül az autónk aerodinamikája, a turbulens levegőt ugyanis nem könnyű kezelni.”

„Daniel átrágta magát a lekörözötteken, és aztán le is tekerte a motort. Szóval biztató, hogy a fejlesztések jól működtek hétvégén, és vasárnap délután újfent bizonyítani tudtuk, hogy versenyképes autónk van.”

Horner hozzátette, az, hogy Verstappen a sérült első szárny ellenére harmadikként tudott célba érni, a lehető legjobbkor jött a holland számára.

„Azt gondolom, Maxnek remek hétvégéje volt. Ez volt idén az első dobogója, ami önbizalmat ad majd neki. Most valóban elkezdődik az ő szezonja. Szerintem minden sportolónak lökést ad, ha némi nehézség után végül jön egy ilyen eredmény.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS