Red Bull: Az imolai diadal „pszichológiailag nagy dolog” volt a Ferrari elleni küzdelemben - F1VILÁG.HU

Red Bull: Az imolai diadal „pszichológiailag nagy dolog” volt a Ferrari elleni küzdelemben

HIRDETÉS
Az Imolában aratott kettős győzelem döntő fontossággal bírt a Red Bull Forma-1-es csapata számára a Ferrari elleni küzdelem során – erről beszélt az istálló főnöke, Christian Horner, aki szerint ellenfelük gyorsabb autóval rendelkezett az évad első szakaszában.
AUTODROMO INTERNAZIONALE ENZO E DINO FERRARI, ITALY - APRIL 24: Max Verstappen, Red Bull Racing RB18, leads Charles Leclerc, Ferrari F1-75, and Sergio Perez, Red Bull Racing RB18 during the Emilia Romagna GP at Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari on Sunday April 24, 2022 in imola, Italy. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Miközben a Ferrari bombaformában vágott neki a 2022-es szezonnak, a Red Bull egy kettős kieséssel kezdett Bahreinben, így sokáig úgy tűnt, az olasz istálló a kínkeserves évek után valóban esélyes lehet a világbajnoki cím elhódítására.

A Red Bull azonban összekapta magát, autója pedig egyre gyorsabbá vált – miközben a Ferrari nemigen tudta tartani velük a lépést. Az energiaital-gyárosok végül a 22 versenyből 17-et megnyertek, és domináns teljesítménnyel megnyerték mindkét világbajnoki címet.

Horner a 2022-es szezon kapcsán úgy fogalmazott, a Ferrarinak „gyorsabb autója volt, mint nekünk a szezon korai szakaszában”, az imolai hétvége viszont fontos fordulópontot jelentett.

„Azt gondolom, képesek voltunk lőtávolon belül maradni, és ez nagyon fontos volt. A mi bajnokságunk 21 versenyből állt, mivel az elsőt lényegében elszúrtuk a kettős kiesés miatt. És rajtuk kellett maradnunk. Számomra az egyik döntő hétvége az imolai volt a sprintfutammal, majd a győzelemmel. Mindkét futamot megnyertük, kettős győzelmet arattunk, és hazai pályán gyűrtük le a Ferrarit, ami szerintem pszichológiailag komoly dolog volt számunkra csapatként, és feltehetően nekik is.”

„Aztán fejlesztettük az autót, javítottunk rajta, és veszítettünk némi súlyt – illetve az autó! És aztán megjött a sebesség. Ezek a srácok egyszerűen fantasztikusak voltak egész évben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!