Friss hírek

Red Bull: Az RB17 soha nem fog elkészülni

Az RB18-as kódjelet kapja 2022-ben a Red Bull Forma-1-es autója, az RB17-es modell így soha nem fog elkészülni – erősítette meg Christian Horner.

Az osztrák istálló idei versenyautója RB16B néven fut, a koronavírus-járvány miatti intézkedéseknek köszönhetően ugyanis a tavalyi, RB16-os modell nagy részét átmentették az idei évre.

„Ami a 17-et illeti, úgy éreztük, hogy a 16B lényegében ugyanaz a kasztni. Rengeteg mindent átmentettünk, és úgy éreztük, ez sokkal inkább egy B-autó, mintsem, hogy saját nevet adjunk neki” – mondta Christian Horner a RacingNews365.com című lapnak.

„És nyilván szerettünk volna szinkronban maradni a Red Bull Forma-1-ben eltöltött szezonjainak számát tekintve, ezért a 17-es soha nem fog elkészülni.”

„Az átmentések után úgy gondoltam, több értelme van, ha az idei autót B-autónak nevezzük.”

Mindez tehát azt jelenti, hogy a Red Bull jövő évi versenyautója az RB18-as kódjelet kapja majd. A csapat természetesen gőzerővel készül már a jövő évre, hiszen jelentően megváltoznak a Forma-1 szabályai.

„Szeretném azt hinni, hogy jól balanszírozunk a két projekt között” – mondta Horner, utalva arra, hogy a Red Bull még az idei autót is fejlesztgeti.

„Adrian [Newey] már nagyon hamar átállt a 2022-as autóra. Egyszerűen csak próbálunk egyensúlyozni az erőforrásainkkal. Próbálunk kihozni még egy kis teljesítményt a 16B-ből, de senki sem becsüli alá az RB18-as jelentette kihívásokat.”

„Szóval nagyon motivált munkaerőnk van. Csodákat tesznek jelenleg!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!