Red Bull: Az RB19-es különleges autóként vonul be a történelemkönyvekbe! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Az RB19-es különleges autóként vonul be a történelemkönyvekbe!

Rendkívül büszke a Red Bull által elért idei eredményekre Christian Horner, az energiaital-gyárosok csapatfőnöke, aki ugyanakkor azt mondja, biztos benne, az ellenfelek motiváltan és megerősödve próbálják majd legyűrni őket.

Az osztrák csapat elképesztő dominanciát mutatott a 2023-as Forma-1-es idény során: a bajnokság 22 versenyéből 21-et megnyert, csupán Szingapúrban nem tudott győzedelmeskedni, ahol a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz szelte át elsőként a célvonalat.

Ahhoz, hogy Max Verstappen egymaga 19 futamgyőzelmet szerezzen az évad során — nem számítva a sprintfutamokat —, természetesen kellett az is, hogy a Red Bull idei, RB19-es modellje minden pályán és minden körülmény közepette parádésan teljesítsen.

„Ez az autó egy nagyon-nagyon különleges autóként kerül be a történelemkönyvekbe. 22 versenyből 21-et megnyerni… az, hogy Szingapúr nem jött össze, hagy némi területet a fejlődésre! De persze micsoda év volt!” — mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. „Hogy ez összejöhetett, azoknak az embereknek is köszönhető, akik a színfalak mögött dolgoznak a gyárunkban. Mindannyian kivették a részüket abból, hogy ez az autó megszületett.”

„22 különböző helyszínen jártunk, és 21-en győztünk. Volt eső, szél, mindenféle körülmény és stratégia. Egyszerűen ez volt a legfenomenálisabb év, és mindeni rendkívül büszke lehet arra, amit elértünk.”

A Red Bull 2021 óta teljesít újra parádés formában az F1-ben, Horner azonban rámutatott, a Mercedes dominanciája idején is képesek voltak versenyeket nyerni, ennek köszönhetően pedig soha nem veszítették el a győztes szellemiséget.

„Ez az egész a győzelemről szól, elérni egy célt. Azt gondolom, voltak nehéz éveink, de soha nem veszítettük szem elől a célunkat. Ezekben a nehéz években is mindig tudtunk győzni, és soha nem veszítettük el a győztes szellemiségünket.”

„Továbbra is egy régimódi versenycsapatként működünk. A határokat feszegetjük, a saját határainkat. Amint a Honda visszatért egy versenyképes motorral, ki tudtuk ezt használni, és le a kalappal előttük is, mert kulcsszerepet játszottak, mint ahogy a megbízhatóság is, amit mutattunk.”

„Folyamatosan az apró nyereségeket keressük, és soha nem elég. Ismerjük az ellenfeleinket: ez csak motiválni fogja őket arra, hogy keményen megküzdjenek velünk. Ebben a sportban semmi sem áll egyhelyben, minden nagyon gyorsan mozog, és látható, hogy miközben mi nem fejlesztettünk, az ellenfelek egyre közelebb és közelebb kerültek.”

„Remélhetőleg megtanultuk a leckéket ezzel az autóval, és fel tudjuk használni őket az RB20-as esetében, ami a 20. versenyautónk lesz jövőre. Igyekszünk megvédeni a világbajnoki címeket.”

Hirdetés

Az F1-es világbajnokság végeredménye:

[lt id=”2″]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Az RB19-es különleges autóként vonul be a történelemkönyvekbe!
Horner és felesége kéz a kézben érkeztek a bahreini paddockba
Bahreini Nagydíj: A versenynap eseményei élőben
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!