Friss hírek

Red Bull: Az új bizonyítékok más megvilágításba helyezik Hamilton és Verstappen balesetét

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint azok a bizonyítékok, melyekkel előállnak majd a Hungaroringen, más megvilágításba helyezik majd Lewis Hamilton és Max Verstappen silverstone-i balesetét.

A két bajnokaspiráns a Brit Nagydíj versenyének első körében ütközött össze: Hamilton a Copse nevű kanyarban támadta Verstappent, a két autó azonban összeütközött, a holland pilóta pedig nagy tempóval a gumifalnak ütközött.

Hamilton folytatni tudta a versenyt, és 10 másodperces büntetése ellenére megnyerte azt.

A Red Bull azonban kedden bejelentette, mivel új bizonyítékokkal tud szolgálni a történtekkel kapcsolatban, az ügy felülvizsgálatát kérte a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA). Az osztrák istálló képviselőit csütörtök délután egy videókonferencia keretében hallgatják meg.

A Red Bull tanácsadója az RTL-nek azt mondta, olyan új tényekkel érkezik majd a meghallgatásra, melyek „a verseny megszakításakor, illetve az ügy kezelésekor még nem álltak rendelkezésre”, elsősorban ugyanis Verstappen állapotára fókuszáltak akkor.

A holland pilóta végül horzsolásokkal megúszta a balesetet, ám az eset után kórházba kellett szállítani – ahonnan még aznap kiengedték.

„Ezekkel a tényekkel előállunk majd csütörtökön, és bízunk benne, hogy az ügy újbóli kiértékelését eredményezik majd, mert továbbra is azt gondoljuk, hogy ez a büntetés túl enyhe volt Hamilton számára” – mondta a szakember.

Marko azt mondja, a Red Bull „teljesen eltérő álláspontját felvételekkel bizonyíthatják”.

„A lényeg, hogy új bizonyítékokkal, új tényekkel állunk elő. De a részleteket nem árulhatom el.”

A Brit Nagydíj után a Red Bull tanácsadója azt mondta, szerinte Hamiltont el kellene tiltani a következő versenyről a baleset okozása miatt. A szakember abban bízik, a Red Bull új bizonyítékai miatt másképp tekintenek majd a stewardok az incidensre.

Amikor arról kérdezték, milyen büntetést érdemelne Hamilton, Marko kifejtette: „Egy büntetés, mely megakadályozta volna a győzelmét, megfelelő lett volna. Szóval egy áthajtásos büntetés, vagy egy eltiltás a következő versenyre – valami ilyesmi.”

„De ez a versenybírókon múlik. Mindenekelőtt örülünk annak, hogy az ügy újranyitása megtörtént. És majd meglátjuk, hogyan ítélik meg.”

„Viszont azt gondolom, hogy amivel előállunk, az egy kicsit más megvilágításba helyezi a történteket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!