Red Bull: Az új bizonyítékok más megvilágításba helyezik Hamilton és Verstappen balesetét - F1VILÁG.HU

Red Bull: Az új bizonyítékok más megvilágításba helyezik Hamilton és Verstappen balesetét

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint azok a bizonyítékok, melyekkel előállnak majd a Hungaroringen, más megvilágításba helyezik majd Lewis Hamilton és Max Verstappen silverstone-i balesetét.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 05: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 05, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A két bajnokaspiráns a Brit Nagydíj versenyének első körében ütközött össze: Hamilton a Copse nevű kanyarban támadta Verstappent, a két autó azonban összeütközött, a holland pilóta pedig nagy tempóval a gumifalnak ütközött.

Hamilton folytatni tudta a versenyt, és 10 másodperces büntetése ellenére megnyerte azt.

A Red Bull azonban kedden bejelentette, mivel új bizonyítékokkal tud szolgálni a történtekkel kapcsolatban, az ügy felülvizsgálatát kérte a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA). Az osztrák istálló képviselőit csütörtök délután egy videókonferencia keretében hallgatják meg.

A Red Bull tanácsadója az RTL-nek azt mondta, olyan új tényekkel érkezik majd a meghallgatásra, melyek „a verseny megszakításakor, illetve az ügy kezelésekor még nem álltak rendelkezésre”, elsősorban ugyanis Verstappen állapotára fókuszáltak akkor.

A holland pilóta végül horzsolásokkal megúszta a balesetet, ám az eset után kórházba kellett szállítani – ahonnan még aznap kiengedték.

„Ezekkel a tényekkel előállunk majd csütörtökön, és bízunk benne, hogy az ügy újbóli kiértékelését eredményezik majd, mert továbbra is azt gondoljuk, hogy ez a büntetés túl enyhe volt Hamilton számára” – mondta a szakember.

Marko azt mondja, a Red Bull „teljesen eltérő álláspontját felvételekkel bizonyíthatják”.

„A lényeg, hogy új bizonyítékokkal, új tényekkel állunk elő. De a részleteket nem árulhatom el.”

A Brit Nagydíj után a Red Bull tanácsadója azt mondta, szerinte Hamiltont el kellene tiltani a következő versenyről a baleset okozása miatt. A szakember abban bízik, a Red Bull új bizonyítékai miatt másképp tekintenek majd a stewardok az incidensre.

Hirdetés

Amikor arról kérdezték, milyen büntetést érdemelne Hamilton, Marko kifejtette: „Egy büntetés, mely megakadályozta volna a győzelmét, megfelelő lett volna. Szóval egy áthajtásos büntetés, vagy egy eltiltás a következő versenyre – valami ilyesmi.”

„De ez a versenybírókon múlik. Mindenekelőtt örülünk annak, hogy az ügy újranyitása megtörtént. És majd meglátjuk, hogyan ítélik meg.”

„Viszont azt gondolom, hogy amivel előállunk, az egy kicsit más megvilágításba helyezi a történteket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!