Friss hírek

Red Bull: Azt gondoltuk, még egyszer nem csinálhatják ezt velünk

Magát a Red Bull csapatát is meglepte, hogy sikerült véghezvinniük az elévágásos stratégiát és ezzel Max Verstappen Lewis Hamilton elé került a Francia Nagydíjon.

Verstappen a Francia Nagydíj elején elveszítette az első helyet, miután a rajtot követően elhagyta a pályát – később egy elévágással sikerült Hamilton elé kerülniük a kiállásokat követően, azonban nem voltak biztosak benne, hogy ez elegendő lesz a győzelemhez. 

Éppen ezért a csapat úgy döntött, 21 körrel a futam vége előtt egy újabb kerékcserére hívják Verstappent, és ezzel próbálják meg bebiztosítani a győzelmüket. 

„A verseny előtt nem gondoltuk volna, hogy az elévágás ennyire hatékony lesz” – nyilatkozta Horner, aki elismerte, őket is meglepte a végkimenetel. „Maxszal megpróbáltuk, és a kivezető körön fenomenális volt a tempója.”

Verstappen így hasonló helyzetbe került, mint Barcelonában, és Horner elárulta, tartottak a Mercedes taktikai húzásától.

„Azt gondoltam, még egyszer nem csinálhatják ezt velünk, és ezért döntöttünk a kiállás mellett” – mondta Horner. „Láthattuk, hogy Lewis abroncsai elkoptak, így nem sok maradt benne.”

Végül a taktika bevált, és Verstappen az utolsó előtti körben megelőzte Hamiltont, ezzel bebiztosítva győzelmét és tovább növelve előnyét a bajnoki pontversenyben.  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!