Red Bull: Azt gondoltuk, még egyszer nem csinálhatják ezt velünk - F1VILÁG.HU

Red Bull: Azt gondoltuk, még egyszer nem csinálhatják ezt velünk

HIRDETÉS
Magát a Red Bull csapatát is meglepte, hogy sikerült véghezvinniük az elévágásos stratégiát és ezzel Max Verstappen Lewis Hamilton elé került a Francia Nagydíjon.
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 20: Red Bull Racing team members celebrate on the pitwall as Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda crosses the finish line to win during the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 20, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen a Francia Nagydíj elején elveszítette az első helyet, miután a rajtot követően elhagyta a pályát – később egy elévágással sikerült Hamilton elé kerülniük a kiállásokat követően, azonban nem voltak biztosak benne, hogy ez elegendő lesz a győzelemhez. 

Éppen ezért a csapat úgy döntött, 21 körrel a futam vége előtt egy újabb kerékcserére hívják Verstappent, és ezzel próbálják meg bebiztosítani a győzelmüket. 

„A verseny előtt nem gondoltuk volna, hogy az elévágás ennyire hatékony lesz” – nyilatkozta Horner, aki elismerte, őket is meglepte a végkimenetel. „Maxszal megpróbáltuk, és a kivezető körön fenomenális volt a tempója.”

Verstappen így hasonló helyzetbe került, mint Barcelonában, és Horner elárulta, tartottak a Mercedes taktikai húzásától.

„Azt gondoltam, még egyszer nem csinálhatják ezt velünk, és ezért döntöttünk a kiállás mellett” – mondta Horner. „Láthattuk, hogy Lewis abroncsai elkoptak, így nem sok maradt benne.”

Végül a taktika bevált, és Verstappen az utolsó előtti körben megelőzte Hamiltont, ezzel bebiztosítva győzelmét és tovább növelve előnyét a bajnoki pontversenyben.  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!