Friss hírek

Red Bull: Bizonyítottuk, hogy alaptalanok az ellenünk felhozott vádak!

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, a múlt hétvégi Francia Nagydíjon sikerült bizonyítaniuk, hogy nem a flexibiliis hátsó szárny, vagy éppen az alacsony guminyomás miatt tudtak ennyire jól szerepelni a 2021-es idény első szakaszában.

Max Verstappen révén a Red Bull parádés győzelmet szerzett a múlt hétvégi Francia Nagydíjon: a holland versenyző a pályán gyűrte le Lewis Hamiltont, így 12 pontra nőtt előnye az összetettben.

Sőt, a Red Bull a konstruktőrök versenyében is növelni tudta előnyét, mely így már 37 pontra rúg a Mercedesszel szemben.

A Red Bullt az elmúlt hetekben több vád is érte, főleg a Mercedes részéről: először rugalmas hátsó szárnyuk ellen emeltek kifogást, majd a bakui versenyt követően felmerült a gyanú, hogy a guminyomással trükköznek az osztrákok.

Horner viszont azt mondja, hétvégén bizonyították, alaptalanul vádolták meg őket.

„Sok minden hangzott el az elmúlt néhány hétben” – mondta a Red Bull csapatfőnöke. „Voltak vádaskodások. De betartottuk a szabályokat, és szerintem az, ahogy reagáltunk, jól mutatja annak erősségét, hogy a teljesítményünket nem a rugalmas hátsó szárnyra alapoztuk”.

„Végig betartottuk a Pirelli előírásait, és nyilvánvaló, hogy a múlt hétvégi gumiabroncs-nyomás megemelése minden csapat számára kihívást jelentett. De a mérnöki csapatunk nagyszerű munkát végzett, hogy ehhez optimalizálja az autót.”

Horner a szombati időmérőt követően azt mondta, ha Le Castellet-ben le tudják győzni erőből a Mercedest, akkor bármilyen pályán képesek lehetnek erre. A vasárnapi diadal így természetesen magabiztossággal tölti el a csapatfőnököt, aki szerint az, hogy képesek voltak megverni a Mercedest a Francia Nagydíjon, bizonyíték arra, hogy „milyen keményen” dolgoztak az elmúlt 12 hónapban.

„Ne felejtsük, az autó 60 százalékát tavalyról hoztuk át. Ugyanaz a kasztni, amivel ők annyi versenyt nyertek tavaly, szóval szerintem a csapat fenomenális munkát végzett.”

„Meg kell tartanunk ezt a lendületet, mert a Mercedes egy igazán erős csapat. Idő kérdése, és visszavágnak – nekünk viszont tennünk kell azt, amit most is csinálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!