Red Bull: Biztató gyengeséget fedett fel a Mercedes a sprintfutamon - F1VILÁG.HU

Red Bull: Biztató gyengeséget fedett fel a Mercedes a sprintfutamon

HIRDETÉS
A Forma-1-es Olasz Nagydíj szombati sprintfutamán felfedte egyik gyengeségét a Mercedes csapata – ezt mondja Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.
2021 Italian Grand Prix, Saturday - Jiri Krenek Lewis Hamilton

A sprintkvalifikáción Valtteri Bottas győzött Max Verstappen és Daniel Ricciardo előtt, miközben a címvédő Lewis Hamilton csak ötödikként ért célba.

A brit három pozíciót is veszített a rajtnál, és hiába volt támadópozícióban Lando Norris McLarenje mögött, előzni mégsem tudott.

Christian Horner szerint ez igencsak beszédes: a Red Bull szerint arról lehet szó, hogy a Mercedes-motor egész egyszerűen leszabályoz a célegyenes végére, és elfogy az az extra 160 lóerő, amit az akkumulátor biztosít.

„Elfogy a 160 lóerőnyi extra az egyenesek végén, szóval látható, hogy a hátsó lámpa elkezd villogni, és ez odavág a végsebességnek” – mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak.

„Látható, hogy Lewis fél másodpercen belül került Norris mögött, ami lényegében már előzési pozíció, de egyszerűen elfogy a lendülete az egyenes végén.”

Horner azt mondja, ha igazuk van, az nagy lökést adhat a Red Bullnak a vasárnapi versenyre, mivel Hamilton képtelen lesz majd támadni Verstappent, ha arra kerül a sor.

„Ez jó hír, ha elöl tudunk maradni. Ez azt jelenti, hogy nem fognak tudni túl keményen támadni az egyenesek végén, mivel elkezdődik náluk az energiagyűjtés.”

Horner hozzátette, a sprintverseny már a második sikánban eldőlt, Hamilton ugyanis annyi pozíciót veszített a rajt után. A szakember szerint szombaton jól látszott, hogy a Red Bull versenytempója igenis erős a Mercedeshez képest.

„Azt gondolom, egy körön határozottan gyorsabbak nálunk. Van szerintem van néhány kanyar, ahol küszködünk itt, mégis képesek vagyunk tisztességes köridőt összerakni. Max a piszkos levegőben képes volt ugyanolyan tempót autózni, mint Valtteri, miközben elléptek a többiektől.”

Hirdetés

„És persze egy ilyen versenyen az ember nem is akar sokat kockáztatni. Szóval hálásak vagyunk ezekért a pontokért, és azért, hogy az élről rajtolhatunk vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!